Hjem > H > Hvordan Skrive Systematisk Litteraturstudie?

Hvordan skrive systematisk litteraturstudie?

En god systematisk oversikt kjennetegnes ved at den har:

  1. En klar tittel og klart formål.
  2. En omfattende og beskrevet søkestrategi.
  3. Klare kriterier for inklusjon og eksklusjon av primærstudier.
  4. Vurdering av kvalitet på inkluderte studier.
  5. Beskrivelse av karakteristiske trekk for alle inkluderte studier.

Les mer

Hva er litteraturstudie som metode?

En litteraturstudie er en teoretisk oppgave som bygger på data og materialer hentet fra bøker og andre skriftlige kilder (Pettersen 2008:121). En litteraturstudie innebærer altså systematisk søkning etter informasjon, kritisk granskning og sammenligning i et valgt tema (Forsberg og Wengström 2008). Du kan også spørre hva er en kvalitativ litteraturstudie? Kvalitativ forskningsmetode brukes for å undersøke og beskrive menneskers opplevelse og erfaringer. Det finnes foreskjellige måter å fremskaffe denne kunnskapen på. Kvalitativ metode er en fleksibel forskningsmetode, og det kan være utfordrende å sette seg inn i metoden.

Hva er Håndsøk?

håndsøk / handsøk

Innebærer å lete gjennom årganger av spesielt relevante tidsskrifter; kan også være en aktuell framgangsmåte for å finne artikler som ikke finnes i databaser, eller som er dårlig indeksert.
Hva er en kunnskapsoppsummering? En kunnskapsoppsummering (forskningsoversikt) er resultatet av sammenfattede, relevante forskningsresultater på et gitt tidspunkt.

Angående dette, er litteraturstudie forskning?

Et litteraturstudie benytter seg av tidligere forskning og kommer derfor ikke frem til ny kunnskap, men det kan være med på å skape en helhet ved å gå igjennom tidligere forsking og studier. Her kan en finne ny kunnskap i form av sammenhenger, innsikt og andre perspektiver ved og da analysere tidligere forskning. Angående dette, hva er en litteraturstudie dalland? Der kvantitativ og kvalitativ metode benyttes for å utforske eller finne ny kunnskap, er litteraturstudie en metode som benytter kunnskap som allerede er etablert ved å analysere eksisterende forskning (Dalland, 2012).

Hva er en allmenn litteraturstudie?

En allmenn litteraturstudie kan benevnes som en litteraturoversikt, litteraturgjennomgang eller forskningsoversikt. I all forskning starter forskningsprosessen med en allmenn litteraturgjennomgang. Hva er en dokumentstudie? Dokumentstudier oppfattes tradisjonelt som såkalte ikke-påtrengende metoder ("unobtrusive methodes"), der vi genererer empiriske data uten at ikke- forskende deltakere er involvert.

Kan spørreundersøkelse være kvalitativ?

Kan en spørreundersøkelse også være kvalitativ? Kort sagt: Ja. Med åpne spørsmål, som oftest er i form av en tekstboks, kan respondenter oppgi unike svar (i motsetning til å gi svaralternativer respondenter kan velge mellom).

By Emilia

Hvordan gjøre et litteratursøk? :: Hva er et rimord?
Nyttige lenker