Hjem > H > Hvordan Finne Spesialtegn På Tastaturet?

Hvordan finne spesialtegn på tastaturet?

For å skrive spesialtegn holder du Alt-tasten nede samtidig som du taster tallkombinasjonen på det numeriske tastaturet. Dersom du bruker bærbar PC, holder du både Fn-tasten og Alt-tasten nede mens du taster tallkombinasjonen på det numeriske tastaturet.

Les mer

Angående dette, hvordan skrive Ä?

De «svenske» tegnene ö og ä skriver man ved først å trykke på tasten med tødler (på norske tastatur til høyre for å-tasten) og dernest på a eller o. Korrekturavdelingen er utviklet uten økonomisk støtte. Hvordan får man alfakrøll på PC? På de fleste norske PC-tastaturer kan man finne tegnet på 2-tallet ved å trykke Alt GR, eller ALT og CTRL samtidig, mens det på Apple Macintosh-maskiner ligger ved siden av enterknappen. Enkelte ignorerer Språkrådets anbefaling om å bruke navnet krøllalfa og kaller tegnet alfakrøll, æt og annet.

Folk spør også hvordan få tyske bokstaver på tastaturet?

PC/Windows

  1. Gå til Kontrollpanel – Endre visningsspråk – Fanen Tastatur og språk.
  2. Klikk Endre tastaturer.
  3. Velg språket du vil skrive på. Kommer ikke språket opp, kan du velge Legg til … og installere det språket du ønsker.
  4. Klikk OK.
Hvordan få tilnærmet lik? Det finnes regler for avrunding, slik at forskjellen mellom nøyaktig svar og overslaget ikke blir for stort. Fordi svaret ikke er nøyaktig, erstattes likhetstegnet med tegnet for tilnærmet lik ≈ .

Dessuten, hvordan få Æ på tastaturet?

På Windows' oppgavelinje (nederst på skjermen) har du sannsynligvis en liten knapp med bokstavene EN eller ENG. Det står for engelsk tastaturoppsett. Klikk på den, og velg NO/NOB/NON (norsk) i stedet. Da burde du få tilbake æ, ø og å igjen. Dessuten, hvordan få Ñ på pc?

Når du vil sette innTrykk
à, è, ì, ò, ù, À, È, Ì, Ò, ÙCTRL+` (GRAVISTEGN), bokstaven
á, é, í, ó, ú, ý Á, É, Í, Ó, Ú, ÝCTRL+' (APOSTROF), bokstaven
â, ê, î, ô, û Â, Ê, Î, Ô, ÛCTRL+SKIFT+^ (CIRKUMFLEKS), bokstaven
ã, ñ, õ Ã, Ñ, ÕCTRL+SKIFT+~ (TILDE), bokstaven

Man kan også spørre hvordan få a med tødler?

Om aksenttegn, apostrofer og anførselstegn

  1. trema, også kalt tødler, to prikker ved siden av hverandre over bokstaven, lages med TREMA eller ALT+0168.
  2. cirkumfleks, også kalt tak, møne eller hatt, en vinkel med spissen opp, en slags "v på hodet" over bokstaven, lages med SKIFT+TREMA eller ALT+0094.
Hvordan skrive liten æ? Så om du skriver på et tastatur uten Æ kan du likevel skrive bokstaven ved å holde tasten ALT nede og trykke 0198/0230 på det numeriske tastaturet, dersom du benytter Windows som operativsystem. Æ finnes også på USA-internasjonal-tastaturet og produseres ved å holde Alt Gr-tasten mens man trykker Z.

Hvorfor kan jeg ikke skrive alfakrøll?

For å skrive @ kan du også benytte Ctrl+Alt+2.

By Hanzelin

Hvordan uttales alfakrøll? :: Hvordan vite om man er same?
Nyttige lenker