Hjem > H > Hvilken Organsystemer Har Vi I Kroppen?

Hvilken organsystemer har vi i kroppen?

Organsystemer

  • Fordøyelsessystemet – spalter molekyler og tar opp næring.
  • Kjønnsorganene – produserer kjønnsceller som kan bli til avkom.
  • Lymfesystemet – er kroppens renseanlegg.
  • Muskelsystemet – regulerer bevegelsene.
  • Nervesystemet – formidler signaler ut i kroppen.

Les mer

Ta dette i betraktning, hvordan organsystemene samarbeider?

Kroppens organsystemer

Vanligvis må flere organer samarbeide for å utføre spesifikke oppgaver. For eksempel er transport av blod et samarbeid mellom hjertet og blodkarene. Hjertet, rørsystemet av blodkar, og blodet danner sammen sirkulasjonssystemet. Det er også ofte glidende overganger mellom organsystemene.
Tilsvarende, hva betyr organsystemet? Et organsystem omfatter organet selv og den nødvendige, naturlig tilhørende vevsstrukturen. For eksempel er en nyre et organ, mens den sammen med nyrebekken, urinleder og urinblære utgjør et organsystem: urinveisystemet. Kretsløpssystemet dannes tilsvarende av organet hjertet sammen med blodkarene.

Hvorfor samarbeider organsystemene i kroppen?

De fleste organer kan også bare løse en liten del av en større, overordnet oppgave. Derfor må de samarbeide tett med andre organer for å løse hele oppgaven. Man snakker derfor om organsystemer – det kan for eksempel være fordøyelsessystemet, som blant annet består av de selvstendige organene magen og tarmene. Også, hva er de 11 organsystemene? Våre 11 definerte organsystem er: Blodomløpet (kretsløpet), som består av hjertet, blodårer og blod. Lymfesystemet, som består av milt, brissel, tonsiller, lymfeknuter og lymfeårer. Respirasjonssystemet, som består av nese, svelg, strupe, luftrør, luftrørgrener og lunger.

Hvilke typer vev finnes i kroppen?

Det finnes 5 hovedgrupper av vev:

  • Epitelvev.
  • Støttevev.
  • Muskelvev.
  • Nervevev.
  • Flytende vev.
Dessuten, hvor ligger de indre organene? Man skiller mellom ytre organer og indre organer. Eksempelvis er hud, lemmer, ører, nese m.m. ytre organer, mens hjerte, blodårer, lever,nyrer osv. er indre organer, altså organer som er dekket av kroppens ytre lag (huden).

Tilsvarende, hva er det største organet i kroppen?

Hud. Huden er kroppens største organ. Den omhyller oss og sørger for at vi holder på varme og fuktighet. Nerveender skaffer oss informasjon om omgivelsene. Så, hva er sammenhengen mellom celler vev organer og organsystemer? Organ og organsystemer

Et organ er en del av kroppen som har en bestemt funksjon, for eksempel hjertet eller et øre. Et organ kan bestå av flere ulike typer celler og vev. I mange sammenhenger er flere organer knyttet sammen, og da snakker vi om organsystemer.

Så, hva mener vi med homeostase?

Homeostase er organismens opprettholdelse av konstante og stabile fysikalsk-kjemiske forhold i det væskemiljøet som omgir de enkelte celler, det såkalte «indre miljø».

By Mundford Bernovich

Hvorfor er har vi hud? :: Hva er kroppens største indre organ?
Nyttige lenker