Hjem > H > Hva Er Strategisk Kompetanseutvikling?

Hva er strategisk kompetanseutvikling?

Kort fortalt er kompetanseutvikling knyttet til den enkelte person; oppgaver og læringsbehov som skal understøtte organisasjonens felles liv og målsetninger. For å være strategisk må kompetanseutviklingen være basert på definerte mål og planer og utgjøre en integrert og kontinuerlig prosess.

Les mer

Hva menes med kompetanseutvikling?

Kompetanseutvikling forutsetter bred involvering, at man har en retning for utviklingen og at den nye kunnskapen og kompetansen tas i bruk i organisasjonen. Kompetanseutvikling for kompetanseutviklingens skyld kan virke mot sin hensikt og gi medarbeidere med feil kompetanse i forhold til oppgavene de har. Derav, hvorfor viktig med kompetanseutvikling? Kompetanse er avgjørende for å lykkes med utvikling og endring. Kompetente medarbeidere får større arbeidsglede. Ledere er pålagt å utvikle medarbeidernes kompetanse. En helhetlig kompetanseplan gir bedre styring, bedre resultater og skaper mer trygghet i organisasjonen enn enkelttiltak.

Derav, hvordan kan strategisk kompetanseledelse forstås?

Strategisk kompetanseledelse innebærer planlegging, gjennomføring og evaluering av tiltak for å sikre at organisasjonen og den enkelte medarbeider har og bruker nødvendig kompetanse for å nå våre definerte mål. Hva er kritisk kompetanse? Med kritisk kompetanse menes kompetanse som er vanskelig å erstatte ved å rekruttere utenfra. Sårbar kompetanse: Med sårbar kompetanse menes viktig kompetanse som kun en eller få i organisasjonen har.

Hvordan kartlegge egen kompetanse?

Spørsmål du kan stille deg selv for å kartlegge din kompetanse

  1. Hva er din formelle kompetanse?
  2. Hva er din uformelle kompetanse.
  3. Hvilke personlige egenskaper har du?
  4. Hva er dine viktigste holdninger og verdier?
  5. Hvordan ønsker du å bruke utdanningen din i arbeidslivet?
  6. Hva er din motivasjon?
Hvordan lage en kompetanseplan? Hva skal du/dere i virksomheten oppnå/skape? En kompetanseplan skal følge virksomhetens strategiske mål - både på grunnleggende ferdigheter og spesialområder. Hvilke verdier har kommunen eller virksomheten? Den videre aktiviteten skal gjenspeile dette.

Hva er kompetansekartlegging?

Kartlegg din kompetanse til CV og søknad

Kompetansekartlegging kan hjelpe deg i å tenke på hva du faktisk kan, og hvordan du vil beskrive dette for en arbeidsgiver.
Hva er en ferdighet? En ferdighet er en lært kapasitet til å utføre forhåndsbestemt aktiviteter og arbeid ofte med et ikke ubegrenset innskudd av tid, energi, eller begge deler. Ferdigheter kan ofte deles inn i områdene generelle og spesifikke ferdigheter.

Hva er kunnskap og ferdigheter?

Forskjellen på kunnskap og ferdigheter er altså at kunnskap er noe passivt i hodet ditt, mens ferdigheter er alt du aktivt gjør.

By Sinclare

Hva er forskjell på kompetanse og ferdigheter? :: Er kommunen del av staten?
Nyttige lenker