Hjem > H > Hva Er Forskjell På Kompetanse Og Ferdigheter?

Hva er forskjell på kompetanse og ferdigheter?

En rekke akademikere beskriver ulike sider av kompetansebegrepet. Fjørtoft (2010) viser til Ericssons tredimensjonale kompetanseforståelse, som ser kompetanse som summen av kunnskaper (å vite), ferdigheter (å gjøre) og forståelse (å skjønne).

Les mer

Så, hvordan jobbe med kompetanseutvikling?

6 tips for en effektiv og strategisk kompetanseutvikling

  1. Identifiser virksomhetens kompetansebehov.
  2. Kartlegg den ansattes kompetanse.
  3. Definér den ansattes jobbrolle.
  4. Lag en kompetanseutviklingsplan.
  5. Ha hyppige oppfølgingssamtaler.
  6. Evaluering av kompetanseutvikling.
I forhold til dette, hvordan heve kompetanse? Det er mange måter å øke kompetansen intern i bedrifter på, blant annet ved å arrangere kurs, workshops, fagseminarer og etterutdanning. Dette medfører derimot store kostnader og mye arbeid for deg og din bedrift, og det er viktig å tenke gjennom hvordan du kan få mest mulig igjen for pengene.

Hvorfor kompetanseplan?

Kompetanse er avgjørende for å lykkes med utvikling og endring. Kompetente medarbeidere får større arbeidsglede. Ledere er pålagt å utvikle medarbeidernes kompetanse. En helhetlig kompetanseplan gir bedre styring, bedre resultater og skaper mer trygghet i organisasjonen enn enkelttiltak. Også, hva er kompetansegap? Når vi har beskrevet dagens kompetanse og den ønskede fremtidige situasjonen, altså hva vi ønsker i fremtiden, må vi identifisere forskjellen, og lage en plan for å fylle dette gapet.

Hva skal stå under nøkkelkvalifikasjoner?

Dette bør du ha med når du beskriver dine nøkkelkvalifikasjoner:

  1. Utdanningen som kvalifiserer deg som søker.
  2. Hvor lang erfaring du har.
  3. Hva som er din kjernekompetanse – som arbeidsgiver trenger.
  4. Hvilke arbeidsmetoder, verktøy eller virkemidler du benytter for å få resultater.
  5. Hva som er dine personlige ferdigheter.
Tilsvarende, hva er metakompetanse? Meta Kompetanse er spesialister på systemisk organisasjonsutvikling. Skandinavisk ledelse og medarbeiderskap innen service- og tjenesteorganisasjoner er vår hovedvirksomhet.

Hva er faglig kompetanse?

Kompetansebegrepet deles da gjerne inn i en faglig og en personlig del. · Faglig kompetanse utvikles litt forenklet sagt gjennom utdanning og erfaring. · Personlig kompetanse beskrives gjerne som egenskaper og holdninger, er mindre synlig, og kommer til uttrykk gjennom måten kunnskaper og ferdigheter brukes på. Hva er ferdigheter eksempel? En ganske vanlig inndeling av ferdigheter er “myke” og “harde”. De harde ferdighetene er tekniske – som for eksempel å operere en maskin eller et verktøy. De myke ferdighetene er mer emosjonelle og relasjonelle – som for eksempel å kommunisere godt – eller være flink til å delegere.

Og et annet spørsmål, hva skriver man på ferdigheter?

Arbeidsgiveren vet hvilke ferdigheter de er ute etter hos nye ansatte, og de ser etter disse nøkkelordene på CV-en din. Ferdighetene du bør nevne på CV-en din er talenter, egenskaper og kunnskaper du har tilegnet deg gjennom utdanningen og karrieren din.

By Adallard Karakas

Hva er en konjunksjon eksempler? :: Hva er strategisk kompetanseutvikling?
Nyttige lenker