Hjem > H > Hva Gjør En Historie God?

Hva gjør en historie god?

En god historieforteller får lytteren til å levende se for seg det som blir fortalt og gjør lytteren følelsesmessig engasjert i historien. – En god historie formidler ofte universelle temaer som skaper gjenkjennelse og engasjement og kontakt med de som lytter.

Les mer

Man kan også spørre hvordan skrive en god historie?

historienskrevet

Form/struktur

  1. presentere personer, tid og sted.
  2. Noe som egentlig skjer midt i fortellingen.
  3. Begynne med fortellingens slutt.
  4. Å henvende seg direkte til den som leser.
  5. En skildring eller stemningsbeskrivelse.
Hvordan å fortelle en historie? 9 TIPS PÅ VEIEN
  1. Hvorfor – vær bevisst på hvorfor du skal fortelle hver historie.
  2. Hvem – hvem er det vi snakker til.
  3. Hvor – i hvilke kanaler når vi disse leserne.
  4. Hvordan – hvordan konsumerer leserne innhold.
  5. Innholdsplan – hvilke historier skal du fortelle.
  6. Kanalplan – hvilken historie skal i hvilken kanal og hvor ofte.

Hva er løsningen i en fortelling?

I avslutningen bør løsningen på konflikten komme. Teksten bør avrundes med å si noe om hvilke konsekvenser denne løsningen får for hovedpersonene nå og i fremtiden. I noveller kan slutten ofte være åpen, det betyr at vi ikke får vite hvordan det går. Hva er plott i en fortelling? Et plott er en skjematisk plan for hva som skjer i historien din. I de fleste plott har man å gjøre med en hovedperson (en protagonist) som skal nå sine mål, men noen forhindrer protagonisten å nå målene, en «motspiller», eller en antagonist.

Du kan også spørre hvordan skrive spennende?

Når det skal skje noe spennende, må du gjøre situasjonen større og viktigere ved å utvide øyeblikket. Du må så å si beskrive fra sekund til sekund hva som skjer. I de delene som ikke trenger å være så spennende, kan du feks. utelate detaljene og gå fortere fram. Hvordan skrive innledning til en fortelling? I innledningen finner leseren gjerne opplysninger om hvor og når handlingen skjer, hvem som er med i den, og hva konflikten eller prosjektet går ut på. Men slik er det ikke alltid. Før du skriver en fortelling, bør du ta stilling til hvor i handlingen den skal begynne.

Hvordan skrive en spennende innledning?

Det kanskje viktigste punktet her, er å pirre leserens nysgjerrighet. En måte å gjøre dette på, er å hinte om hva som presenteres i resten av teksten, uten å avsløre nøyaktig hva. En god innledning bør dessuten ikke være for lang. Ofte er innledningen bare noen få linjer lang. Hvordan skrive en skjønnlitterær tekst? Populære virkemidler innen skjønnlitterær tekst inkluderer kontraster, besjeling, metaforer, sammenligninger og repetisjon. Skriver du en kriminalroman, bør du for eksempel legge spesielt mye vekt på kontraster mellom det gode (for eksempel politietterforskeren) og det onde (skurken).

Du kan også spørre hvordan avslutte en fortelling?

Slutten. Etter vendepunktet har fortellingen en kort slutt der fortelleren viser hvordan situasjonen er etter at konflikten eller prosjektet er løst. Et alternativ er å legge inn en åpen slutt der leseren må tolke hva som skjer videre.

By Fanchet

Hvilken forskjell utgjør det om man endrer synsvinkelen i en novelle? :: Hva kjennetegner utilitarisme?
Nyttige lenker