Hjem > H > Hvorfor Er Språket I Forandring?

Hvorfor er språket i forandring?

Stadig endring

Norge har gjennomgått enorme endringer de siste 100 årene. Folk flytter mer, bor mer i byer, utdanner seg mer. Vi har fått bilisme, massemedier og globalisering. Dermed kunne man forvente store endringer også i språket.

Les mer

Hva er et Målmerke?

Eit målmerke er eit språkleg trekk som særmerkjer ein dialekt. Dialektforskarane bruker slike felles kjennemerke for å dele inn dei norske dialektane i grupper. Det er vanleg med ei firedeling av dei norske dialektane: austnorsk. Hva påvirker sosiolekter? Eldre menneskers sosiolekter vil i stor grad være betinget av forholdene tidligere i livet, og er i liten grad aldersbetinget. For ungdom er situasjonen noe annerledes, ettersom man der har et språk som blir sterkt preget av populærkultur.

Hvilke fire Dialektområdene i Norge?

De fire dialektområdene er nordnorsk, trøndersk, østnorsk og vestnorsk. Hva betyr kidsa? Det engelske "kids" betyr enkelt og greit "unger". De er små, og de er ikke så viktige. Kidsa, derimot, er norske, de er ikke lenger så små, og de er veldig viktige, viser det seg. Ordet ble første gang brukt i en norsk avis i 1997, men bare én gang.

Hva menes med Norvagisering?

Norvagisering er det å gi lånord ein stavemåte som følgjer norsk rettskriving. Hvordan er språket i sosiale medier? Det er en stor forskjell på språket som vi bruker i sosiale medier, og det som vi bruker i mer formelle sammenhenger. Når det blir brukt formelt, har språk et forskjellig mål fra når det blir brukt i sosiale medier. Derfor blir også måten en uttrykker seg på, forskjellig.

Hva betyr Wallah på arabisk?

Betyr å sverge til en gud. Også, hva betyr wallah koran? Flere av ordene unge bruker er hentet fra arabisk, som for eksempel wallah (som betyr å sverge ved Allah). Det brukes for "jeg lover".

Også, hva betyr gassed?

Betyr å være overtent over noe.

By Hazaki

Er QLED eller OLED best? :: Er kebabnorsk multietnolekt?
Nyttige lenker