Hjem > H > Hvilke Normer Og Verdier Har Vi?

Hvilke normer og verdier har vi?

Normer er forventninger og retningslinjer for atferd innenfor et samfunn eller en gruppe. Vi kan definere normer som de reglene som en gruppe er enige om gjelder for holdninger, verdier, tanker og atferd. Normer inngår i samfunnets etikk, grunnlaget for hvilke verdier fellesskapet bygger på.

Les mer

Hva er forskjellen på normer og verdier?

En viktig funksjon for normene er å beskytte og ta vare på det vi ser på som er viktig og verdifullt i samfunnet, våre verdier. Verdier er grunnleggende oppfatninger som styrer valgene våre, for eksempel rettferdighet, likestilling, ærlighet eller solidaritet. Deretter, hva er en kjerneverdi? Verdier (personlige verdier eller kjerneverdier) beskrives gjerne som det som er viktigst for deg i livet ditt. Noen bruker formuleringer som «dine fundamentale overbevisninger»2 eller dine «egne, private, personlige og individuelle meninger om hva som betyr mest for deg».

Hva er en bedrifts visjon?

En visjon kan defineres som et bilde du maler om fremtiden til bedriften. Det kan høres ut som store ord, men forteller hva du ønsker at bedriften din skal gjøre de neste årene. Større bedrifter har ofte en visjon de bruker offentlig, mens andre kun har en internt. Så, hvorfor har bedrifter visjoner og kjerneverdier? Visjonen skal definere hvorfor man driver selskapet. Da snakker vi ikke om å tjene penger, det er resultatet, men årsaken til at man startet selskapet i første omgang. Mange selskaper har ikke uttrykt eller skrevet ned sin visjon, men underliggende er den allikevel det som holder selskapet i gang.

Hva er verdier Krle?

Elevene skal bli kjent med verdiene som skolen og samfunnet bygger på, og hvordan de er forankret i ulike religioner og livssyn. Dette er verdier som respekt for menneskeverdet og naturen, åndsfrihet, nestekjærlighet, tilgivelse, likeverd og solidaritet. Deretter, hvor kommer verdiene våre fra? Det kan være foreldre, nær familie, kjæresten, venner, læreren eller treneren. Holdninger og verdier disse menneskene representerer, vil ha særlig betydning for oss. Reaksjoner fra disse personene når vi har en atferd som bryter med normer, vil tillegges stor vekt og ha avgjørende betydning for vår identitet.

Derav, hva er en holdningskampanje?

En holdningskampanje er et samordnet kommunikasjonsarbeid. Målet er å påvirke holdninger og atferd til bestemte målgrupper. I en holdningskampanje blir det ofte brukt flere virkemidler samtidig, kampanjen er avgrenset i tid og den er synlig i offentligheten. Hva er forskjellen på meninger holdninger og verdier? Hva er forskjellen på en holdning og en mening? Holdninger er dypere atferdsmønstre enn hva meninger er. Meninger er noe vi er klar over at vi har og er lette å bearbeide og endre på, mens holdninger representerer noe mer ved at de i tillegg er vurderende eller dømmende.

Hvordan formes våre holdninger?

Holdningene våre kommer til uttrykk i våre reaksjonsmønstre og styrer hvordan vi tenker, føler og oppfører oss. De påvirker hvordan vi opplever verden, valg vi tar i livet, hvem vi omgås med, hvordan vi ser, forholder oss til og møter andre mennesker.

By Silber

Hva er disk på PC? :: Hva er viktige verdier for deg?
Nyttige lenker