Hjem > H > Hva Skjer Når To Kulturer Møtes?

Hva skjer når to kulturer møtes?

Når mennesker med ulike kulturer møtes, skapes det ofte en utveksling av kunnskaper og erfaringer, noe som kan føre til at kulturen endrer seg. Noe gammelt bevares og noe nytt legges til. Den norske kulturen har endret seg i møte med andre kulturer de siste tiårene.

Les mer

Også, hva er kulturell kompetanse?

Kulturell kompetanse kan defineres som «en pågående prosess der helsepersonell kontinuerlig strever etter å oppnå ferdigheter for å fungere effektivt innenfor den kulturelle konteksten til pasienten» (vår oversettelse) (2). Man kan også spørre hvorfor kultur endrer seg over tid? Kultur endrer seg fordi menneskene endrer seg

Det at vi mennesker ser og hører hverandre, snakker med hverandre og lever sammen, får kulturer til å forandre seg med oss og med tiden. Ingen skaper en kultur på egen hånd. Kultur er heller ikke stillestående: Den endrer seg fordi menneskene endrer seg.

Hva legger du i begrepet kultur?

Kultur er et omfattende begrep, og det kan forklares på ulike måter. I denne sammenhengen handler det om felles ideer, verdier, holdninger, regler, vaner og tradisjoner. Moralske og religiøse leveregler som råder i et samfunn er også en del av samfunnets kultur. I forhold til dette, hva mener vi med en delkultur? Delkultur er et avgrenset kulturområde innenfor større kultur, det samme som subkultur og underkultur.

Hvorfor er norsk kultur viktig?

Vi er stolte av vårt språk og vår kultur. Vi sier ofte at det finnes en norsk kultur fordi vi deler samme kunnskap, de samme skikkene og den samme historien. Kultur er derfor viktig for hvordan vi oppfatter oss selv, og for hvordan vi oppfører oss i dagliglivet. Hvor kommer fordommer fra? Fordommer kan ha sammensatte årsaker; kulturelle og sosiale, motivasjonelle, personlighetsmessige og kognitive. Studiet av fordommer har stor plass innenfor personlighets- og sosialpsykologi. Fordommer rettes ofte mot sosiale grupper som en selv ikke er medlem av.

Angående dette, hva er det motsatte av kulturrelativisme?

Det motsatte av kulturrelativisme vil være en monolittisk eller en etnosentrisk kulturforståelse. Den monolittiske innfallsvinkelen tar for gitt at det finnes kun ett sett av verdier som alle kulturer kan vurderes ut fra. Man kan også spørre hvorfor er norge et mangfoldig samfunn? Norge har i flere hundre år vært et flerkulturelt samfunn. Etniske nordmenn, samene som er et urfolk, og fem nasjonale minoriteter har bodd sammen. Disse er jøder, kvener (finske innvandrere i Nord-Norge), rom (sigøynere), romanifolk (tatere) og skogfinner (finske innvandrere i Hedmark).

Hvordan takler vi det flerkulturelle samfunnet?

Muligheter: Åpenhet og lyst til å lære av hverandre slik at en får kunnskap om hverandre er med på å utvikle forståelse, toleranse, empati, omsorg og respekt. Får en til dette, vil det gi positive opplevelser/møter selv om vi er forskjellige.

By Macario Brause

Hvordan få nyere Android versjon? :: Hva er kulturen til Norge?
Nyttige lenker