Hjem > H > Hvordan Finne Stambrøk?

Hvordan finne Stambrøk?

En stambrøk er en brøk hvor telleren er lik 1 og nevneren er et positivt heltall, for eksempel 1/2, 1/3 og 1/12 osv. Disse brøkene ble brukt av egypterne i sin brøkregning. Alle brøker kan skrives som en sum av stambrøker. For eksempel er 13/15 = 1/2 + 1/3 + 1/30.

Les mer

Hvordan forklare brøk for barn?

En brøk er en del av noe. Det er en måte å skrive på som uttrykker forholdet mellom en del og en helhet. Tallet over brøkstreken kalles teller og tallet under brøkstreken kalles nevner. Nevneren forteller hvor mange deler helheten er delt opp i. Hvorfor trenger vi å lære brøkregning? Vi trenger brøk for å uttykke størrelser/tall mellom 0 og 1 på en helt nøyaktig, altså når vi ønsker å regne med deler av 1 hel. En brøk er en eksakt verdi, mens et desimaltall ofte er en tilnærming. Det finnes mange måter og mange hjelpemidler til å illustrere brøk.

Hva er regnereglene for divisjon med brøk?

Når vi skal dividere to brøk, snur vi den bakerste brøken på hodet. Deretter multipliserer vi teller med teller og nevner med nevner. Angående dette, hva er en likeverdig brøk? Brøker som representerer samme verdi, men har ulike tellere og nevnere, kaller vi likeverdige brøker.

Hva betyr Stambrøk?

Stambrøk er en brøk med 1 som teller og et positivt helt tall som nevner. Folk spør også hva er teller nevner og brøkstrek? En brøk er en måte å representere et tall på ved hjelp av divisjon. Tallet over brøkstreken kalles teller, og tallet under brøkstreken kalles nevner.

Hva er 5% i brøk?

På denne måten har vi regnet ut at dersom man sier at man for eksempel har brukt opp 1/20 av lommepengene, er det samme som å si at man har brukt opp 5 % av lommepengene. Hvordan forklare uekte brøk? Ekte brøk har mindre tall i telleren enn i nevneren. Eksempler:13,45. Uekte brøker har større tall i telleren enn i nevneren. Eksempler:32,154.

Hvordan multiplisere med brøk?

Husk at en brøk består av en teller og en nevner. Hvis du skal gange to brøker med hverandre, ganger du teller med teller og nevner med nevner. Hvis du derimot multipliserer en brøk med et helt tall, gjør du først heltallet om til en brøk, det vil si nevneren blir 1. Så multipliserer du på vanlig måte.

By Venita Alman

Hva er forskjellen på ekte og uekte brøk? :: Kan man ha 2 Facebook-kontoen?
Nyttige lenker