Hjem > H > Hvordan Er Det Å Bo På Svalbard?

Hvordan er det å bo på Svalbard?

Ulempen ved å bo på Svalbard er den lange avstanden til familien på fastlandet, spesielt når man trenger barnevakt. Fordelen er den fantastiske muligheten man har til naturopplevelser og friluftsliv. Men det er særlig det yrende kulturlivet og samværet i samfunnet som gjør at man blir.

Les mer

Hvor mye alkohol kan man ta med i kofferten?

Så lenge du holder deg innenfor verdigrensene, kan du ta med deg følgende: Alkohol: Enten 1 liter sprit, 1,5 liter vin og 2 liter øl, eller 3 liter vin (4 flasker) og 2 liter øl, eller 5 liter øl. Hva er Alkoholkvoten fra Sverige til Norge?

VaretypeMengde
Brennevin/sprit/likør og lignende over 22 % til og med 60 %1 liter
Vin og lignende over 2,5 % til og med 22 %1,5 liter
Øl over 2,5 % (også sterkøl), eller rusbrus o.l. over 2,5 til og med 4,7 %2 liter

Også, hva er tollfri kvote?

Dersom du har vært utenfor tollområdet i minst 24 timer, kan du ta med deg varer tollfritt for 6 000 kroner. Er utenlandsoppholdet mindre enn 24 timer, kan du ta med deg varer tollfritt for 3 000 kroner. Kvotene for alkohol- og tobakksvarer kommer i tillegg til nevnte beløpsgrenser. Hvor mye tjener man på Svalbard? Lav skatt. Innbyggerne betaler bare snaut 16 prosent i skatt så lenge inntekten er under cirka 800.000 kroner. Mork har selv vært på øygruppa i 31 år, og opplever at stadig flere stifter familie der oppe. — Folk trives på Svalbard, det tror jeg at jeg kan si ganske greit.

Hvordan få jobb på Svalbard?

Du må skaffe deg en jobb på Svalbard før du reiser dit. De fleste boligene på Svalbard eies av arbeidsgiverne, og blir tilbudt dersom du får et jobbtilbud. Dette gjør det vanskelig å finne bolig uten å ha jobb på Svalbard. Arbeids-og velferdsetaten, NAV, har en oversikt over alle offentlige ledige stillinger i Norge. Man kan også spørre er det moms på svalbard? Når norske selskaper kjøper tjenester fra utlandet, Svalbard og Jan Mayen er de selv ansvarlige for å beregne og betale merverdiavgift i Norge. Forutsetningene er: Kjøperen må være en offentlig virksomhet eller næringsdrivende som driver virksomhet i Norge eller har tilknytning til Norge.

Så, hvor mye taxfree inn i norge?

Dersom du har vært utenfor Norge i mer enn 24 timer, kan du ta med deg kosmetikk og godteri varer for inntil 6000 norske kroner uten å betale toll og avgifter. Denne verdigrensen er den totale summen på varene du har handlet, inkludert kvotevarene. Alkohol og tobakksvarer er unntatt fra kvotegrensen på 6000 kroner. Hvor mange snusbokser er 250 gram? Kjøper du porsjonssnus kan du derimot ta med deg to rør, eller 10 bokser, ettersom disse veier mindre. Porsjonssnus i såkalt "slim"-format har man derimot på Gardermoen kunnet ta med 15 bokser av, tre rør. Dette fordi disse boksene gjerne veier 16,8 gram, noe som gjør at 15 bokser til sammen utgjør 252 gram.

Er det lov å ta med snus til Italia?

Det bør gå greit å ta med snus til Italia. Har du muligheten til det, er det best å ha snus i innsjekket bagasje. Snus er forbudt i EU og derfor får man ikke kjøpt snus der, men det er lov til å ta med det man skal bruke selv.

By Torres Fryback

Kan man velge internettleverandør? :: Hvor mye koster en øl på Svalbard?
Nyttige lenker