Hjem > H > Hvordan Sette Opp Gjestenettverk?

Hvordan sette opp gjestenettverk?

Slik gjør du det:

  1. Huk av for Se avanserte innstillinger.
  2. Trykk på Trådløse nettverk.
  3. Sett en hake i Aktivert-boksen, ved siden nettverket du ønsker å aktivere.
  4. Sett en hake i Gjest-boksen, på det samme nettverket du aktiverte.
  5. Finn på et passende navn og skriv det inn i Netterksnavn-feltet, evt.
  6. Finn på et nettverkspassord.

Les mer

Kommer ikke inn på trådløst nettverk?

Hvis det ikke fungerer, kan du prøve å starte tilkoblingen til nettverket på nytt:

  • Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  • Trykk på Nettverk og internett Internett.
  • Trykk og hold på nettverksnavnet.
  • Slå Wi-Fi av og på igjen.
  • Trykk på nettverksnavnet på listen.
  • Du får et varsel om å logge på.
Dessuten, når kom wifi til norge? I 1993 ble internett kommersielt tilgjengelig også i Norge. Den første norske nettsiden het Multitorg og ble satt opp den 13. mai 1993 på Televerkets Forskningsinstitutt på Kjeller. Denne ble raskt etterfulgt av Oslonett, og siden med stadig større aktører; etter hvert også Telenor.

Man kan også spørre hva er forskjellen på en ruter og et modem?

Modemet konverterer signaler som skal inn og ut av huset ditt, mens ruteren lager det trådløse nettverket som du kobler enhetene dine til. Forskjellene mellom ruter og modem er dermed veldig store og egentlig ikke sammenlignbare. Den eneste likheten er at begge enhetene er nødvendige for å få wifi i hjemmet ditt. Hvordan kan trådløse signaler styrkes eller svekkes? Ulike byggematerialer sperrer for trådløssignaler i svært forskjellig grad. Wifi-signaler taper seg aller mest når de skal gå gjennom tjukk mur, tjukk betong eller armert betong. Se også: Så mye taper wifi-signalene seg på vei gjennom veggen.

I forhold til dette, hvilken trådløs kanal er best?

Vi anbefaler å holde seg til kanal 1, 6 eller 11 med 2,4 GHz for å oppnå best stabilitet, og for at alle dingser skal klare å finne det trådløse nettet uansett hvor og når de er produsert. Det er vanlig å holde seg til disse tre kanalene selv om man i Norge teoretisk sett kan bruke alle kanaler fra 1 til 13. Så, hva er viktig med internett? Internett hjelper deg med å finne det du er interessert i. Du kan lese de siste nyhetene, værmeldinger og noen oppskrifter til middag. En annen fordel med Internett er at man kan slappe av med å se filmer, høre på musikk eller kommunisere med sine venner.

Folk spør også hva gjør et aksesspunkt?

Aksesspunktets funksjon. Et aksesspunkt fungerer som en trådløs switch. På samme måte som du kan bruke en switch til å koble flere kablede datamaskiner til ruteren, kan du bruke et aksesspunkt til å koble flere trådløse datamaskiner til ruteren. Eksempel på aksesspunkt (kobles med kabel til ruteren). Hvordan virker en trådløs repeater? En repeater mottar et trådløst signal og sender det videre trådløst. En repeater er en perfekt løsning hvis for eksempel det trådløse nettverket ikke når ut i hagen. Ved å plassere en repeater i vinduet kan nettverkssignalet repeteres, slik at det når hele veien. Merk at en repeater ikke forsterker signalet.

Tilsvarende, kan man ha flere rutere?

Sett opp en ekstra trådløs ruter

Har du et stort hus kan det være vanskelig å få signalene til å rekke overalt i huset – uansett hvor du plasserer den trådløse ruteren. Løsningen da kan være å sette opp enda en trådløs ruter – en i hver ende av huset.

By Penthea Mountjoy

Hva er nettverksnøkkelen og hvor finner man den? :: Hvordan funker WiFi?
Nyttige lenker