Hjem > H > Hvordan Få Til Elevmedvirkning?

Hvordan få til elevmedvirkning?

Hvordan kan skolen legge til rette for elevmedvirkning? Gjennom å gi elevene mulighet til å kunne uttrykke sine meninger om hvordan de lærer best i de ulike skolefagene, hvordan de opplever skolemiljøet og ved at de involveres i, og får komme med forslag til, forbedringer og løsninger i alle saker som angår dem.

Les mer

Tilsvarende, hva sier kunnskapsløftet om medvirkning?

Elever i norsk skole skal delta i beslutninger som gjelder deres egen læring. Elevene skal også delta aktivt i vurdering av eget arbeid, egen kompetanse og i sin egen faglige og sosiale utvikling. Angående dette, hva sier fagfornyelsen om elevmedvirkning? Elevmedvirkning i læreplanen (fagfornyelsen)

De skal få erfaring med og praktisere ulike former for demokratisk deltakelse og medvirkning, både i det daglige arbeidet i fagene og gjennom for eksempel elevråd og andre rådsorganer (punkt 1.6 i ny overordnet del). Alle skoler skal ha elevråd.

Du kan også spørre hva er kjerneelement?

Kjerneelementer er det viktigste faglige innholdet elevene skal arbeide med i opplæringen. Kjerneelementene er det elevene må lære for å kunne mestre og anvende faget. Kjerneelementene består av sentrale begreper, metoder, tenkemåter, kunnskapsområder og uttrykksformer. Hvorfor Dybdelæring? Gjennom dybdelæring skal eleven gjøres i stand til å møte denne utviklingen ved at de har lært å overføre og anvende kunnskap fra et fag til nye faglige situasjoner. Dybdelæring er derfor hensiktsmessig fordi det gir elever økt mulighet til å overføre det de lærer i dag til å mestre en ukjent framtid.

Hva er livsmestring i skolen?

Livsmestring dreier seg om å kunne forstå og å kunne påvirke faktorer som har betydning for mestring av eget liv. Temaet skal bidra til at elevene lærer å håndtere medgang og motgang, og personlige og praktiske utfordringer på en best mulig måte. Tilsvarende, hvordan kan læreren legge til rette for dybdelæring? Det er viktig at lærere tilrettelegger undervisningen i aktiviteter som fremmer elevenes arbeid med kjerneelementene. På denne måten får elevene tid til å forstå hva faget handler om, hva som er grunnleggende viktig for å forstå faget og på den måten legge grunnlaget for å utvikle sin egen fagforståelse.

Hvordan kan skoler utvikle tverrfaglig praksis?

Tverrfaglighet bygges opp ved å hente inn fagstoff fra ulike fag. Problem-basert læring (problem-based). Opplæringen tar utgangspunkt i et problem eller en utfordring som skal løses. Dette kan gjøres både tverrfaglig og i atskilte fag. Man kan også spørre hvordan jobbe tverrfaglig i skolen? Tverrfaglige team

De fleste lærere i videregående skole har sine to eller i høyden tre undervisningsfag, ofte i samme fagkrets. For å få til virkelig tverrfaglig undervisning må man jobbe på tvers av fagkretser, sammen med kolleger med andre fag, og som gjerne jobber i en annen avdeling på skolen.

Derav, hva er kjerneelementer i fagfornyelsen?

For de fire kjerneelementene har jeg notert meg de aktive verbene og ferdighetene: lese, forstå, utvikle, bruke, kommunisere, reflektere og utforske. Elevene skal blant annet få mer tid til å lære seg et håndverk.

By Haldi Schoeppner

Hvordan virker regulator? :: Hva er fremtidens skole?
Nyttige lenker