Hjem > H > Hvordan Vokser Koraller?

Hvordan vokser koraller?

En enkelt koral kalles en polypp, og hver polypp lever på toppen av den forrige generasjonens kalkskall (eksoskjelett). Revet vokser ved at de nye polyppene danner sitt eget kalkskall på toppen av de gamle. Med tiden vokser revet seg gradvis større, hvor det til slutt kan bli et enormt senter for marint liv.

Les mer

Hvordan går det med korallrevene nå?

På grunn av global oppvarming blir havene varmere og surere. Det gjør at stadig flere korallrev blekner og til slutt dør. Lokal forurensing, masseturisme og fiske med trålere ødelegger også for korallrevene. I løpet av de siste 30 årene har vi mistet halvparten av verdens koraller. Du kan også spørre hvor er det korallrev i norge? Korallrev finnes langs hele Norskekysten. Disse revene er blant Norges aller mest artsrike naturtyper, og er viktige leveområder for mange fiskeslag.

Hva er et tropisk korallrev?

Korallrevene kalles ofte «Havets regnskog». Det er på grunn av det yrende livet som finnes her. Selv om korallrevene bare dekker under en prosent av havbunnen, er hele 25 % av havets arter avhengige av dem for å leve. En korall er et bittelite dyr som lever i havet. Hvor ligger verdens største korallrev? Verdens største korallrev

Utenfor den nordøstlige kysten av Australia ligger Great Barrier Reef. Det er et korallrev på hele 348 000 kvadratmeter.

Så, hvordan formerer korallrev seg?

Koralldyr minner om en slags manet og kan formere seg på flere måter. De kan lage egg som utvikler seg til små larver og fester seg på revet, ifølge Store norske leksikon. Der vokser de videre til polypper og voksne koraller. Så, hvor lever korallrev? Korallrev finnes fra Nordpolen til Sydpolen, fra havets overflate til adskillige tusen meters dyp. Korallrev i kalde havområder er ganske store og finnes ofte på dypere vann enn tropiske korallrev, som vanligvis ikke befinner seg dypere enn 80 meter.

Hvorfor blekes korallrev?

Koraller lever i symbiose med alger som forsyner dem med 90 prosent av næringen de trenger. Det er også algene som gir korallene de vakre fargene. Algene driver fotosyntese, men når det blir for mye lys og varme så driver algene fotosyntese på høygir. Korallene tåler det ikke, så de kaster ut algene og blir hvite. Tilsvarende, hvem fant the great barrier reef? En stor del av revet er beskyttet av Great Barrier Reef Marine Park. Den første britiske oppdageren som fant revet var James Cook, som oppdaget det da han gikk på grunn 11. juni 1770.

Ta dette i betraktning, hva ødelegger korallrev?

Selv om korallrevene bare funnes på 0,1 prosent av havbunnen, bor 25 prosent av alle marine arter der. Korallrevene kalles derfor for «havets regnskog». Verdens korallrev er imidlertid truet av global oppvarming. Både forsuring og oppvarming tar livet av korallene.

By Lenka

Hva er de største truslene mot korallrev? :: Hvordan generere KID nummer?
Nyttige lenker