Hjem > H > Hvordan Regne Ut K-Faktor?

Hvordan regne ut K-faktor?

100 x fiskens vekt i gram : fiskens lengde i cm3. På f.. eks en ørret på 400gr som er 33cm lang, regner vi ut k-faktoren på følgende måte. 100 x 400 = 40000:33:33:33 = 1,11.

Les mer

Derav, hvor mye veier ørreten?

Ørreten er dessuten gjennomgående mindre enn laksen, selv om individer unntaksvis kan nå en størrelse av 15 kilogram og derover. Derav, hvor mye veier en ørret på 30 cm?

CM0.80.85
29195207
30216230
31238253
32262279

Hvor mye vokser en ørret på et år?

Ørret som er 10 cm lang, vil i løpet av 1 år vokse seg til 0,5kg ved gode beiteforhold. Når 2 år har gått har den blitt 1 kg. Størrelsen på fisken i et vann avgjøres av næringstilgang, gytemuligheter og fiskepress. Hvor stor blir ørreten? Opp mot 20 kg er det en slik ørret kan bli. Sjøørreten blir litt mindre, opp mot 15 kg. Største kjente sjøørret som er tatt på stang er 14,5 kg. Ørret som lever på andre steder enn i en innsjø eller i sjøen må man si at en ørret på 2 kg er stor.

Hva spiser Ferskvannsørret?

Offisielt heter det seg at ørreten lever av insekter, små krepsdyr og småfisk. Du kan også spørre hva spiser stor ørret? Den tar både naturlige agn som mark, maggot og fisk, og diverse kunstagn. Husk bare at stor ørret er en rovfisk!

Hvorfor er ørreten rød i kjøttet?

Når krepsdyr, blant annet marfloen, beiter på alger, tas pigmentet opp i kroppen til dyret. Når rovdyr beiter på krepsdyrene, videreføres pigmentet til disse. Slik samles algepigmentet oppover i næringskjeden. Marfloen inneholder spesielt mye astaxanthin, og gir ørreten i samme vann en fin og sterk rødfarge på kjøttet. Man kan også spørre hvor gammel blir en ørret? En ørret kan leve i over 30 år. Ørret (Salmo trutta). Ørret som velger å vandre ut i sjøen, kalles for sjøørret. Som del av sin naturlige kamuflasje er den gjerne blankere enn sine artsfrender i ferskvann.

Folk spør også hvorfor har ørreten prikker?

Det har vist seg at prikkene inneholder overraskende mye informasjon om individet: Fisk som er følsomme for endringer i miljøet og mottagelige for stress og parasitter har som regel få og små prikker. De taper i kamp om territorier og sosial dominans, og har generelt høyere nivåer av «stresshormonet» kortisol.

By Wiebmer

Hva slags fisk lever i ferskvann? :: Hva er talespråk?
Nyttige lenker