Hjem > H > Hvordan Får Man Språkpoeng?

Hvordan får man Språkpoeng?

Du kan få språkpoeng for språkfag du har tatt i videregående opplæring. Du kan få språkpoeng for fremmedspråk tatt som programfag. Du kan få inntil 4 språk- og realfagspoeng til sammen. Det er ikke mulig å få mer enn 1,5 språkpoeng for samme språk.

Les mer

Deretter, hva er tysk nivå 2?

Tysk nivå II er et fellesfag i studieforberedende utdanningsprogram. Tysk som fremmedspråk kan være både et fellesfag og et programfag i studieforberedende utdanningsprogram fra programområdet for språk, samfunnsfag og økonomi. Folk spør også er fremmedspråk nødvendig? Fremmedspråk er ikke obligatorisk i ungdomsskolen. Skolene må tilby fordypning i engelsk, norsk eller samisk, og kan velge å tilby andre valgfag.

I forhold til dette, kan man bytte språk på ungdomsskolen?

Når du har valgt et språkfag i 8. klasse, skal du vanligvis fortsette med det samme faget gjennom hele ungdomsskolen. Men – hvis du føler at du har valgt feil, er det likevel mulig å bytte i løpet av det første semesteret. I noen få tilfeller er det også mulig å bytte språkfag senere. Hvorfor velge spansk på ungdomsskolen? Med årsenheten i spansk vil du videreutvikle språkferdighetene dine. Samtidig får du kjennskap til de spansktalende landenes litteratur, språk og kultur. Sammen med annen utdanning eller yrkeserfaring kan årsenheten i spansk være relevant for mange forskjellige typer jobber hvor spanskkunnskaper er viktig.

Derav, hvorfor må vi ha fremmedspråk på videregående?

Språkkompetanse er viktig i mange situasjoner i livet og for samfunnet som helhet. Norge trenger innbyggere med god språkkompetanse av kulturelle, politiske og økonomiske grunner. Vi er sterkt knyttet til Europa og både tysk og fransk er veldig viktige språk i for eksempel handel og forskning. Hva er den beste måten å lære på? De ulike måtene vi kan foretrekke å lære på, er auditiv, visuell, taktil og kinestetisk. Lære ved å lytte, ved å lese og se ting på bilder, ved å ta og føle på ting og ved å være bevegelse.

Følgelig, hvorfor bør man lære spansk?

For din karriere vil språket være positivt hos mange internasjonale bedrifter. Spansk er det offisielle språket i FN, EU, Amerikanske organisasjoner og Union of South American Nations. Derfor er spansk sentralt når det kommer til forretningsforbindelser og investeringer som skal dannes over hele kontinentene. Hvor mange år må man ha fremmedspråk? Det er pålagt at du skal ha tre år fremmedspråk.

Kan man bytte språk på vgs?

Begynne med et nytt fremmedspråk på nivå I – med 113 timer på Vg1 og 112 på Vg2. Hvis skolen din tilbyr det, kan du i tillegg velge å ta fremmedspråk nivå II som programfag på Vg3 med 140 timer.

By Ursal Lizardy

Hvor langt er 2 tommer? :: Er fremmedspråk obligatorisk?
Nyttige lenker