Hjem > H > Hvordan Kalle Opp Kystradioen?

Hvordan kalle opp Kystradioen?

- Så når du roper opp kystradiostasjon, kan du si "Kystradio Sør" eller "Kystradio Nord". MMSI til begge er 002570000 (DSC vil da gå til den kystradiostasjonen du er nærmest), skriver Telenor på sine sider om kystradioene.

Les mer

Hvilke kanaler lytter norske kystradiostasjoner på?

Kystradio lytter kontinuerlig på VHF kanal 16 og kystradiostasjonenes arbeidskanaler, samt at de mottar DSC nødalarmer og andre DSC meldinger som blir kringkastet eller hvor Kystradio er mottaker. Meld fra hvor du drar tjenesten. Du kan ringe gratis til alle norske telefoner. Dessuten, hva er normal rekkevidde på vhf? For kommersielle fartøyer er det vanlig å regne med 30-50 nm rekkevidde på VHF til kystradiostasjon (nødmelding), regn med kortere avstand når antennen er lavt plassert.

Hva er teoretisk rekkevidde for VHF mellom to flåter?

Se også VHF – Hvordan få mest mulig ut av radioen din

Hvis for eksempel antennen til båten din er i en høyde på 5 meter, og antennen til båten du kommuniserer med også er i en høyde på 5 meter, er den teoretiske maksimale rekkevidden 18 km (i underkant av 10 nautiske mil).
Du kan også spørre hvordan sjekke vhf? Du kan kalle opp Kystradioen for å få en analyse av senderen på VHF-radioen din. Det kan avdekke svakheter i antennekablen eller VHFens tekniske oppkobling. På kystradio.no kan du også kan inn på «min side» for å sjekke om du ligger inne med korrrekt MMSI.

Hvordan fungerer VHF?

Den aller viktigste funksjonen på en moderne VHF er ganske enkel å huske: "Distress"-knappen. – Det eneste du behøver å gjøre, er å trykke på en nødknapp og din identitet og posisjon blir sendt til kystradioen, samt til omkringliggende fartøyer. Hvor mange frekvenser brukes ved simplex kommunikasjon? På en simplex VHF-kanal blir det brukt samme frekvens til sending og mottak. Operatøren veksler mellom sending og mottak ved hjelp av en manuell bryter, for eksempel en knapp på håndsettet. På en duplex VHF-kanal brukes en frekvens til sending og en annen frekvens til mottak.

Hvilken kanal benytter en kystradiostasjon når den kaller et fartøy?

Kyststasjoner kan bruke den for annonsering av trafikklister og viktige maritime meldinger. Fartøy som ønsker forbindelse med en havneradio, kan vanligvis kalle på kanal 12. Vil du ha forbindelse med los, benyttes normalt kanal 13. Trafikksentralen i Horten bruker kanal 19. Hvorfor VHF radio? For å ivareta din egen sikkerhet på sjøen har VHF noen unike fordeler isteden for mobilen: - Å ha en VHF om bord er du alltid innenfor rekkevidde til andre båter eller kystradiostasjoner så lenge du oppholder deg langs kysten eller i kystnære farvann.

Man kan også spørre hva er mitt mmsi nummer?

MMSI-nummeret er båtens identitet, som sendes sammen med posisjonen i en nødsituasjon. For å få tildelt et MMSI-nummer, må du tegne lisens. Du tegner lisens ved å logge deg inn på Mine Sider. Der kan du enkelt tegne lisens.

By Emmalynn Exley

Hvor finner du Kystradiostasjonens Arbeidskanaler? :: Hvordan koble opp Netatmo?
Nyttige lenker