Hjem > H > Hvordan Skriver Man Tall På Engelsk?

Hvordan skriver man tall på engelsk?

engelsk

TallGrunntallOrdenstall
12twelvetwelfth
13thirteenthirteenth
14fourteenfourteenth
15fifteenfifteenth

Les mer

Hvor gammelt er det norske språket?

Historien om det norske språket kan dateres tilbake til år 400 e.v.t., da vi snakket urnordisk. I hvilket land oppsto de indoeuropeiske språkene? Alle de indoeuropeiske språkene kan spores tilbake til en folkegruppe som bodde enten i Anatolia eller på steppene i Øst-Europa. Denne folkegruppen kalles indoeuropeerne, og de snakket ur-indoeuropeisk, urspråket for alle de indoeuropeiske språkene.

Også, hvorfor er 1885 et viktig år i norsk språkhistorie?

I 1885 kom jamstillingsvedtaket, som likestilte landsmålet med riksmålet som offisielt norsk skriftspråk. Aasens landsmål var egentlig ikke mye i bruk fram til det. Hva skjer med talemålet i Mellomnorsk tid? Mellomnorsk tok gradvis over for det norrøne språket etter svartedauden hadde herjet landet omkring 1349. Talemålet i Norge hadde da begynt å endre seg betydelig fra den klassiske norrøne grammatikken, og det innfløkte norrøne bøyingssystemet ble kraftig forenklet.

Man kan også spørre kommer dialektene i norge til å forsvinne?

De store dalførene som Hallingdal, Numedal og Østerdalen gjennomgår store språklige forandringer, og dialektene jevner seg etter hvert ut i retning av en østlandsk lik den som blir snakket i sentrale oslofjordområder. Men dialektene forsvinner likevel ikke.1. mar. 1999 Kommer dialektene til å dø ut? Det er først og fremst de unge som begynner å prate bokmål, mens de eldre tviholder på den dialekten som de er vant til, men etter hvert kommer dialektene på Østlandet til å forsvinne, og oslomål tar over, spår Torp.

Hvordan har det norske språket forandret seg?

Norsk har utviklet seg fra det felles skandinaviske språket urnordisk som ble brukt i perioden 200 til 500. Skriftlige kilder av urnordisk finner vi i runeinskripsjoner. Urnordisk må ha vært gjensidig forståelig med de vestgermanske språkene, som blant annet engelsk, tysk og nederlandsk har utviklet seg fra. Så, hvilket land har vi flest lånord fra? Det lånes mest fra engelsk (92,2 prosent), og ellers forekommer noen ord fra tysk, fransk, arabisk, berbisk og urdu. Franske lånord benyttes kun av informanter over 33 år, og ikke-vestlige lånord (bortsett fra jalla) brukes kun blant de yngste informantene.

Hva er et arveord?

Arveord er de gamle ordene i et språk som er nedarvet fra de eldste språktrinnene, til forskjell fra lånord og fremmedord. I norsk dreier dette seg om ord fra urgermansk og det indoeuropeiske grunnspråket. Far og mor er eksempler på arveord, mens onkel og tante er lånord.

By Beard

Hvordan tekste video på Facebook? :: Hvordan laste ned podcast på Apple Watch?
Nyttige lenker