Hjem > H > Hvordan Lage Ringblomstsalve?

Hvordan lage ringblomstsalve?

Fremgangsmåte

  1. Plukk inn og rens kronblader til ringblomstene og la dem tørke noen dager.
  2. Fyll 2,5 dl olivenolje extra virgin og 1 dl ringblomst-kronblader på et glass.
  3. Sil bort kronbladene og varm opp oljen forsiktig over vannbad.
  4. Ta bollen bort fra varmen og rør mens salven stivner – i 15-30 min.

Les mer

Følgelig, hvordan dyrke ringblomst?

Pass på å holde jorden lett fuktig til enhver tid. Så gjerne ringblomstene med ca. 20 cm mellomrom, det er imidlertid ingen forutsetning. Ringblomstene klarer seg fint uansett, og får de mye sol, vil de snart vokse seg store og gi fargerik blomsterprakt i hagen. Når plante ringblomster? Andre sommerblomster som du med fordel kan få i jorda nå i slutten av april er ringblomster, kornblomster, solsikker, pyntekorg og som nevnt blomkarse.

Hvordan bruke ringblomst?

Medisinsk kan ringblomst brukes både innvortes og utvortes. Når den skal inntas er det vanligst som en urtete, men den egner seg også som et velsmakende og fargerikt innslag i salater. Hva er Calendula salve? Parabenfri salve.

Calendula Salve er en parabenfri salve som egner seg godt for tørr hud, såre brystvorter, lett eksem eller sprukne lepper. Salven kommer i en 50g krokke.

Hvordan tørke Ringblomst?

Legg kronbladene på et bakepapir og tørk de til de er helt knusktørre. Du kan tørke de i stekovnen på 50 grader med varmluft, eller la de tørke på kjøkkenbenken. I stekovnen er det tørt på en par timer, på benken kan det ta noen dager. Hvordan ta frø av ringblomst? Når frøene fra ringblomsten har blitt brune, er de modne for sanking. Ved å knuse frøkapselen med fingrene, eller tømme en frøkapsel som har åpnet seg på ett hvitt underlag ser du enklere hva som er frø, og hva som er rusk.

Også, når så blomkarse ute?

Du kan direkteså i mai-juni, men du kan også forkultivere fra april for tidligere blomstring. Så frøene ca 1,5-2 cm dypt. Da kan du plante ut spirene når frosten er over. Deretter, når så blomsterfrø ute? Tenk på å så frøene ganske tett og flytt på blomstene etter hvert slik at det blir større avstand. Vann i raden før du sår frøene. Direkteså solsikke i mai eller begynnelsen av juni for et vakkert bed.

Når så kornblomst?

Kornblomsten kan du enkelt så direkte i jorden. Blomsten egner seg godt i både potter og i bed, og fremgangsmåten er veldig enkel. Såing kan finne sted på våren rundt mai.

By Lisan

Kan ringblomster spises? :: Hvordan fungerer leasingavtale på bil?
Nyttige lenker