Hjem > H > Hvordan Finne Den Antideriverte?

Hvordan finne den antideriverte?

Dersom F er en funksjon slik at F′(x)=f(x), kalles F en antiderivert funksjon av f. ∫f(x)dx=F(x)+C, der C er en konstant, og F er en antiderivert funksjon av f. Å finne ubestemte integraler kalles integrasjon, eller antiderivasjon.

Les mer

Og et annet spørsmål, hva sier den andre deriverte?

En positiv derivert betyr at funksjonen er voksende, en negativ at den er avtagende. Den andrederiverte forteller naturligvis nøyaktig det samme om den deriverte. En positiv andrederivert betyr at den deriverte er voksende, en negativ at den er avtagende. Hva er et uekte integral? Uekte integral

Ikkje alle integral kan reknast ut ved å bruke ein enkel grenseprosess. Eit integral som berre kan reknast ut ved å sjå på det som grensa av integral for større og større intervall vert kalla uekte integral.

Hvordan finne kjernen?

Finnkjerne

Funksjonen f(x)Kjernen uDen ytre funksjonen g(u)
f(x)=√lnxu=lnxg(u)=√u
f(x)=sin(x2)u=x2g(u)=sin(u)
f(x)=(2+cos(x))6u=2+cos(x)g(u)=u6
Er derivasjon vanskelig? Mange blir skremt når de får et derivasjonsstykke som ser stygt og komplisert ut. Det er vanskelig å vite hvordan man skal begynne. Men fortvil ikke, derivasjon er nemlig ganske mekanisk, så det gjelder bare å holde tunga rett i munnen og klare å vite hvor man skal begynne angrepet.

Hva er definisjonen av den deriverte?

Gjennomsnittlig vekstfart

Hvis vi lar h bli mindre og mindre, så nærmer sekanten seg mer og mer tangenten, fordi punktet (x+h,f(x+h)) kommer nærmere og nærmere (x,f(x)). Hvis denne grensen eksisterer kaller vi den den deriverte av f i x. Den deriverte til f i x er f'(x)=limh→0f(x+h)-f(x)h.
Hva er implisitt derivasjon? Implisitt er "indirekte gitt", det motsatte av eksplisitt, "direkte gitt". Den implisitt deriverte er ofte et uttrykk av flere variabler, og er nødvendig for å finne stigningstallet til en kurve som ikke har en eksplisitt derivert. Likningen for en sirkel er et eksempel på en implisitt funksjon; y = ± 1 − x 2 .

Folk spør også hva er produktet av et tall?

Produkt er resultatet av en multiplikasjon, altså det man får når man ganger sammen to eller flere tall eller matematiske uttrykk. Og et annet spørsmål, hvordan derivere en brøk? Vi deriverer altså en brøk ved å kvadrere nevneren, og sette telleren lik differansen mellom telleren derivert multiplisert med nevneren og telleren multiplisert med nevneren derivert. Kvotientregelen kalles ofte brøkregelen.

Man kan også spørre hva er variabelskifte?

Produktregelen for derivasjon ga opphav til en nyttig integrasjonsteknikk, nemlig delvis integrasjon. En annen derivasjonsregel vi kan utnytte tilsvarende er kjerneregelen. Integrasjonsteknikken vi får ut av dette, kalles integrasjon ved variabelskifte, eller substitusjon.

By Edric Defino

Hva er numerisk metode? :: Hva er numerisk verdi?
Nyttige lenker