Hjem > H > Hvordan Fungerer Bonus På Bilforsikring?

Hvordan fungerer bonus på bilforsikring?

Bonus er et rabattsystem som gir deg lavere pris på forsikringen hvert år du kjører skadefritt. Bonus gjelder for både bilforsikring og mc-/motorsykkelforsikring. Bonusen tilhører forsikringstaker, og følger personen og ikke kjøretøyet. Du beholder bonus uten bil, men inaktiv bonus slettes etter 3 år.

Les mer

Hva er maskinskade på bil?

Maskinskade dekker plutselige og uforutsette mekaniske skader i bilens motor, girkasse og drivverk. For el- og hybridbiler er batteripakken og tilhørende elektronisk styringsenhet også dekket. Hva dekker forsikringen If? Blir tingene dine skadet eller nedsotet i brann, rammet av kortslutning eller lynnedslag erstatter vi gjenstandene dine. Blir tingene dine ødelagt av vannskader, dekkes skadene av forsikringen. Blir du blir utsatt for tyveri eller innbrudd i hjemmet ditt erstatter vi gjenstander som blir ødelagt eller stjålet.

Du kan også spørre hva er fullkasko?

Hva er kasko (full kasko) for bil? Kaskoforsikringen inkluderer minikasko og ansvarsforsikring, og dekker i tillegg skader på egen bil som følge av kollisjon og utforkjøring. Angående dette, hvilket ansvar har eier av bil dersom bilen lånes bort? Slik forsikring fungerer i dag er det bileier som er ansvarlig for bilen dersom noe skulle skje, uavhengig av hvem som kjører. Det betyr at dersom noen skader en bil de har lånt er det fremdeles eieren av bilen som må dekke kostnadene i form av egenandel og bonustap.

Hvor lang tid tar det å få 75 bonus?

Du får 10 nye bonusprosenter hvert eneste skadefrie år helt til du når 70 prosent bonus. Du står på 70 prosent i tre eller fem år, før du rykker opp til 75 prosent. Etter tre til fem nye år med 75 prosent bonus, kan du velge om du vil bli stående eller fortsette opp til 80 prosent (i noen selskaper). I forhold til dette, hvordan kan man få full bonus på bilforsikringen? Eneste forutsetning er at du har vært kunde i ditt nåværende forsikringsselskap i minst 6 måneder. Du kan altså øke bonusen dobbelt så raskt på bilforsikringen din ved å bytte forsikringsselskap hvert halvår.

Kan man overføre bonus på bil?

Overføring av bonus

Mellom ektefeller kan man fritt overføre bonus, og det samme gjelder for samboere med samme folkeregistrerte adresse. Det er ikke mulig å overføre bonus til barna. Bestiller du bilforsikring i et nytt selskap vil det nye selskapet automatisk hente bonusen din hos det gamle selskapet ditt.
Folk spør også hva er cdw forsikring? Kollisjonsskadeforsikring/Collision Damage Waiver (CDW): Denne kalles også Loss Damage Waiver (LDW), og tilsvarer en kaskoforsikring. Denne dekker skader på leiebil som skyldes blant annet kollisjon, utforkjøring eller hærverk. Som regel er den inkludert i avtalen.

Hvem betaler skaden på bilen?

Forsikringsselskapene betaler over en halv milliard kroner til bileiere som har opplevd dette, hvert eneste år. Selv om det er urettferdig, er det eieren av bilen som må betale for skaden, dersom den som har påført skaden har dratt.

By Egidius Perryman

Hvilken forsikring dekker motorhavari? :: Hva er normal kjørelengde i året?
Nyttige lenker