Hjem > H > Hvordan Føre Inn Kilder I Word?

Hvordan føre inn kilder i Word?

Klikk Sett inn sitat på Referanser-fanen. Velg typen kilden du vil bruke (for eksempel en bok inndeling eller et nettsted) i dialogboksen Opprett kilde ved siden av Typen kilde. Skriv inn informasjonen for kilden, og klikk OK.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvordan skriver man kilder fra en bok?

Når du setter opp bøker på litteraturlista, begynner du med etternavnet på forfatteren. Så kommer fornavn (bare initial), utgivelsesår, boktittel, utgivelsessted og forlag. Folk spør også hva er en god kilde? Store norske leksikon er en god kilde, hvor innholdet er skrevet av fagpersoner, og faktasjekket. På skolen er ofte Wikipedia ansett som en dårlig kilde, som du ikke skal henvise til. Det er derimot mye godt stoff også her, og mange av artiklene på Wikipedia viser til andre gode kilder.

Angående dette, skal sitat stå i kursiv?

Sitater skal ikke stå i kursiv. Ikke oversett sitater. Var svært nøye når dere skriver av sitatene. Eventuelle skrivefeil skal markeres med [sic]. Hvordan fører du et direkte sitat på mer enn 40 ord i oppgaven din når du bruker APA stil? Sitater. Direkte sitater på mindre enn 40 ord integreres i teksten og markeres med anførselstegn. Sitater på 40 ord eller mer skrives som et eget avsnitt med innrykk, uten anførselstegn.

Hvordan skrive indirekte sitat?

Dersom du bruker indirekte sitat, bør du alltid føre opp sidetal slik at lesaren raskt kan finne fram i kjelda og kontrollere fakta. Du viser til kjelda ved å skrive etternamnet til forfattaren og utgivingsåret med sidetal i parentes. Man kan også spørre hva er et direkte sitat? Kortere sitater (< 40 ord) settes i anførselstegn i den vanlige teksten. Kildehenvisningen før setningens punktum. Lengre sitater (>= 40 ord) settes som egen tekstblokk, med innrykk, men uten anførselstegn.

Derav, hvorfor bruker man fotnoter?

Fotnoter brukes når noe i teksten skal utdypes eller du skal henvise til en kilde. Når du bruker fotnoter setter du et tall etter teksten det skal refereres til. Selve fotnoten (kildehenvisningen) plasseres enten nederst på siden, i margen eller i slutten av teksten. Derav, hva er tone? Forkortelsen TONE er en god huskeregel for krav til kilder: T står for troverdighet: «Kan jeg stole på informasjonen?» O står for objektivitet: «Er det nøytralt?» N står for nøyaktighet: «Er det presist nok?»

Hva er en trykt kilde?

Trykt litteratur som kilde. Seksjonen som gjerne omtales som litteratur inneholder en litteraturliste for hele artikkelen. Som oftest brukes det i artikler på Wikipedia en samlet liste og så henvises det til spesielle verk ved behov. Slike henvisninger kan skje i den løpende teksten eller via fotnoter.

By Shargel Shkuntala

Hva et postnummer? :: Skal forkortelser skrives med punktum?
Nyttige lenker