Hjem > H > Hvorfor Heter Det Fönster På Svensk Vindauge På Nynorsk Og Vindu På Dansk Og Bokmål?

Hvorfor heter det fönster på svensk vindauge på nynorsk og vindu på dansk og bokmål?

Formen vindu i bokmål har kommet fra dansk vindue, mens nynorsk har valgfritt vindauga eller vindauge. I eldre svensk og i svenske dialekter fins formen vindöga, mens fönster er det vanlige ordet i svensk nå. Ordet vindauga ble tidlig lånt fra nordisk inn i engelsk, der vi kjenner det i formen window.

Les mer

Hva er en Rettskrivingsregel?

Rettskriving, rettskrivning eller ortografi (fra de greske ordstammene orthos, «korrekt»/«riktig», og graphè, «skrift») er det settet av skriftspråklige normer som gjelder for et skriftspråk. Hvem som bestemmer rettskrivingen varierer fra språkområde til språkområde. Hvordan skriver man dessverre? Ja, det rette er å skriva dessverre med to s-ar. Det gjeld både på nynorsk og på bokmål. Nynorsk har i tillegg forma diverre.

Hvordan blir det norske språket påvirket av engelsk?

Engelsk er det språket som påvirker norsk mest. Uttrykk som " å chille", "joine" og "chatte" forekommer hyppig i ungdomspraten. Det er heller ikke vanskelig å se hvor uttrykk som "Han ruler!" eller "Den boka suger!" stammer fra. Det er ikke fullt så vanlig at voksne bruker slike ord og uttrykk. Man kan også spørre hva glass er laget av? Vanlig vindusglass blir lagd av sand, soda og kalk som smeltes sammen ved cirka 1500 ℃. Etter at den flytende glassmassen er avkjølt, størkner den, men i motsetning til mange andre materialer skjer det uten at molekylene i glasset blir låst fast i et krystallgitter.

Hvorfor heter det vindu?

Ordet vindu er historisk sett en dansk form, av (Gammeldansk windughæ). Den hjemlige formen er nynorsk vindauge. Ordet er sammensatt av de norrøne ordene vindr og auga (bokmål øye). Etymologien forteller at vinduer opprinnelig var små glugger for ventilasjon og regulering av trekk til et ildsted – vindauga. Derav, hvordan skrive heisann? Dagens språktips: Heisann skrives ikke heisann, men heisan eller hei sann.

Derav, hvordan skrive hverken?

Variantene er nå likestilte.Hverken er like riktig som verken.Hverken var ute av rettskrivningen mellom 1959 og 2005, og da festet varianten verken seg.

  1. [Til de leserne som bare vil vite hva som er riktig: Svaret på det står ovenfor.
  2. Hverken er den eldste formen, som vi har arvet fra skriftfellesskapet med dansk.
Tilsvarende, hva betyr ordet ortografi? Ortografi betyr rettskriving eller skrivemåte og er et sett av skriftspråklige normer som gjelder for et skriftspråk.

Ta dette i betraktning, hva er dessverre?

Dessverre betyr omtrent det samme som Beklageligvis.

By Bellanca

Hvordan administrere Google konto? :: Hva gjør et plateselskap?
Nyttige lenker