Hjem > H > Hvordan Finne Ut Hva Jeg Vil Jobbe Med?

Hvordan finne ut hva jeg vil jobbe med?

Interessetester

  1. Finn studier og yrker etter interesser. Studievelgeren gir deg oversikt over hvilke studier du kan søke på basert på dine interesser.
  2. Interessetest på vilbli.no. Vilbli.no er fylkeskommunenes informasjonstjeneste om videregående opplæring.
  3. Jobbkompasset.
  4. Utdanningstest på velgriktig.no.

Les mer

Ta dette i betraktning, hvorfor er det viktig å kunne norsk?

Norsk er nøkkelen til samfunnet og norsk er nødvendig for å få kontakt med folk som bor her i Norge. Man må kunne godt norsk for å bo her i Norge, fordi hvis man ikke kan norsk, blir det vanskelig å prate med, høre og forstå folk. Norsk er et viktig språk for oss som bor her i Norge. Man kan også spørre kan man få jobb med årsstudium? Årsstudium kan jeg gi deg større muligheter, men for å få jobber som er relevant for utdanningen kreves det som oftest en bachelorgrad eller mastergrad. Hvis man er usikker på hva man vil studere så kan det være lurt med et friår, hvor man jobber og skaffer seg erfaring.

Ta dette i betraktning, hvor er det lett å få jobb uten utdanning?

Start med blanke ark! Det finnes en rekke yrker der du kan starte uten utdanning. I noen yrker kan du ta utdanningen underveis. Her er noen eksempler: Konduktør, kabinbesetning (fly), trikkefører, gravferdskonsulent, barnehageassistent, vekter, butikkmedarbeider, fengselsbetjent. Tilsvarende, hvor mye tjener en interiørdesigner? Det kan variere hva du vil tjene hvis du blir interiørdesigner, og det er ikke noe fasitsvar! På utdanning.no står det at de med utdanning innen interiør tjener ca 470.000,- i året. Men dette er det som kalles en medianlønn, det vil si lønnen som er "på midten", et slags gjennomsnitt.

Deretter, hvorfor er det viktig å ta vare på språk?

I 1814 kunne ikke nordmenn lese eller skrive norsk, for det fantes ikke et norsk skriftspråk. De måtte lese og skrive dansk. Til og med den norske Grunnloven ble skrevet på dansk. Å utvikle et eget norsk skriftspråk ble viktig for å skape felles, norsk identitet og selvfølelse etter at Norge ble selvstendig nasjon. Tilsvarende, hvorfor er det viktig å lære språk? Språk er mer enn å lære grammatikk

Språk kan være selve porten inn til et nytt og spennende univers. Å lære et nytt språk kan åpne for andre måter å tenke på, andre måter å forstå på. Du får innsikt i en ny kultur og en annerledes og spennende verden, som kan gjøre livet ditt rikere.

Hvorfor er det viktig å kunne flere språk?

Kommunikasjon på tvers av landegrenser

I vår globale verden er det behov for at vi kan komme i kontakt med mennesker med andre språk og kulturer. Verden blir stadig mindre, og vi står overfor et stort behov for samarbeid. Ved å lære et fremmedspråk vil du kunne kommunisere når du er i andre land og evt.
Hva kan man gjøre med et årsstudium? Det er mulig å ta et årsstudium som et eget og selvstendig ettårig studie. Man kan også ta et årsstudium hos oss som del av et annet studieprogram (se siste avsnitt). Etter fullført årsstudium er det mulighet for å bygge på studiet for å få en full bachelorgrad.

Så, hva kan jeg bruke årsstudium til?

Du kan altså bruke årsstudiene som en grunnleggende innføring innenfor et område som interesserer deg, eller du kan kombinere de 60 studiepoengene med andre studier. For eksempel kan en årsenhet benyttes som grunnlag for undervisningskompetanse, i tillegg til en avlagt grad.

By Ludvig Chhaterwati

Hvor mye kan man jobbe ved siden av studier? :: Hvordan skifte tastatur fra engelsk til norsk iPad?
Nyttige lenker