Hjem > H > Hvem Har Sett Mine Opplysninger?

Hvem har sett mine opplysninger?

Når du har logget deg inn for å søke i skattelistene kan du klikke på søkestatistikk og se hvem som har søkt på deg. Du får se navn, fødselsår, postnummer og poststed på den som har søkt og tidspunktet for søket. Listen over hvem som har søkt og sett dine opplysninger oppdateres en gang i timen.

Les mer

Hvor lang tid tar det å få fødselsattest?

Som hovedregel kan du få fødselsattest hvis du er født i Norge. Er du født i utlandet må du kontakte myndighetene i det landet du er født. Adopterte som er født i utlandet kan få fødselsattest i de fleste tilfeller. Derav, hvordan kan jeg sjekke personnummer? Den enkleste måten å finne personnummeret til barna sine på er ved å gå til Skatteetaten sine nettsider. Logg inn og klikk på «Mine opplysninger». Velg «Se mine opplysninger i Folkeregisteret». Derfra kan du klikke på en fane som heter «Familie», så kommer informasjon om barna dine, inkludert personnummeret opp.

Følgelig, hvordan dokumentere bosted?

En bostedattest dokumenterer hvor du bor og hvor lenge du har bodd der. I tillegg dokumenterer attesten hvor lenge du har bodd i Norge, og i nåværende kommune. Hvis du har d-nummer, eller ikke er bosatt i Norge, kan du ikke bestille bostedsattest. Følgelig, hva er skattemessig bosted? Skattemessig bosted ved innflytting til Norge

Oppholder du deg i Norge i mer enn 183 dager i en tolvmånedersperiode, blir du skattemessig bosatt i Norge. Det samme gjelder om du oppholder deg i Norge i mer enn 270 dager i løpet av en trettiseksmånedersperiode.

Angående dette, er adresse offentlig?

Folkeregisteret (eller Det sentrale folkeregister (DSF)) er et offentlig register over alle personer som har en tilknytning til Norge. Registeret har siden 1991 vært ajourført av Skattekontoret. Hva kreves for å være bosatt i Norge? En person som flytter til en norsk kommune, registreres som bosatt når han eller hun har lovlig opphold i norsk kommune og har til hensikt å bli her i minst seks måneder. Opphold av minst seks måneders varighet regnes som bosetting, selv om oppholdet er midlertidig.

Kan ektepar ha forskjellig bostedsadresse?

Svar: I utgangspunktet er det ingenting i veien for at dere kan bo på forskjellige adresser. Ekteskapet som institutt bygger likevel på en forutsetning om at dere bor sammen. Det gjøres derfor oppmerksom på at hver av dere vil ha rett til å ta ut øyeblikkelig skilsmisse dersom samlivet har vært avbrutt i minst to år. Derav, kan man ha adresse i en postboks? Dersom leietaker ønsker all post levert til postboksen, også den som er adressert til bolig-/besøksadresse, må det meldes adresseendring fra bolig-/ besøksadresse til postboksadressen. Adresseendring meldes på posten.no.

Dessuten, når skal man endre folkeregistrert adresse?

Hvis du skal flytte, må du sende flyttemelding til Folkeregisteret. Flyttemeldingen må du sende tidligst 31 dager før og senest 8 dager etter du har flyttet.

By Farah

Hva er et mineral enkelt forklart? :: Hvorfor kunnskapsbasert praksis?
Nyttige lenker