Hjem > H > Hvordan Skrive A Med Tøddel Over?

Hvordan skrive a med tøddel over?

Hvordan får man til "tødler" over bokstaver som a, o og u? Dette gjøres ved å trykke på denne tasten FØR aktuell bokstav velges. Tødlene vises ikke før bokstaven er valgt, altså trykk på knappen (som vises på bildet over) og trykk så på ønsket bokstav. Da vises bokstaven med tøddel, slik som dette: ä/ü/ö.

Les mer

Hvordan kopiere hurtigtaster?

Sitter du med et Word-dokument, kan man altså markere en del av teksten, trykke [Ctrl] + C for å kopiere teksten, og flytte markøren til et annet sted og trykke [Ctrl] + V for å lime inn samme teksten der. Så, hvordan endre hurtigtaster i word? Word

Du begynner hurtigtaster med CTRL eller en funksjonstast.

  1. Trykk TAB flere ganger til markøren er i boksen Trykk ny hurtigtast.
  2. Trykk tastekombinasjonen du vil tilordne.

Hvordan endre hurtigtaster i Windows?

Slik gjør du:

  1. Høyreklikk på en snarvei som ligger på skrivebordet og velg egenskaper.
  2. Still deg i linjen for hurtigtast inne på Snarvei arket, og trykk en tastekombinasjon.
  3. Bekreft hurtigtasten med OK.
Hvordan skriver man tankestrek? På PC kan ein skrive tankestrek ved tastekombinasjonen Alt+0150. I Word kan ein skrive tankestrek ved å halde Ctrl-tasten inne mens ein trykkjer på minusteiknet på det numeriske tastaturet. På Mac gir Alt+bindestrek normal tankestrek, mens Alt+shift+bindestrek gir lang tankestrek.

Så, hvordan få dobbel s på pc?

ß på datamaskiner

På Windows-systemer kan ß bli skrevet ved å holde inne Alt-tasten og taste 225 på det numeriske tastaturet. På OS X skrives den med Option-tasten+S.
Dessuten, hvordan få tilnærmet lik? Det finnes regler for avrunding, slik at forskjellen mellom nøyaktig svar og overslaget ikke blir for stort. Fordi svaret ikke er nøyaktig, erstattes likhetstegnet med tegnet for tilnærmet lik ≈ .

Følgelig, kommer tall istedenfor bokstaver?

Noen bærbare datamaskiner kan kreve at du holder nede en funksjonstast (ofte merket "Fn") mens du trykker på Num Lock for å slå den på eller av. Noen tastaturer på bærbare datamaskiner kan også ha en indikatorlampe som viser om Num Lock er slått på eller av. Deretter, hva heter de ulike tegnene? Tegn

  • Aksentteikn.
  • Apostrof.
  • Bindestrek.
  • Hermeteikn.
  • Kolon.
  • Komma.
  • Punktum.
  • Semikolon.

Og et annet spørsmål, hva heter strek over e?

På norsk brukes flere diakritiske tegn, blant andre to aksenttegn: Akutt aksent er blant annet tegnet over bokstaven E i ordet «idé» og grav aksent er tegnet over bl. a. bokstaven O i ordet «òg» (nynorsk for «også»).

By Farrington

Hvilket program bruker arkitekter? :: Hvordan bytte språk på PC?
Nyttige lenker