Hjem > H > Hvilken Forsikring Er De Fleste Arbeidsgivere Forpliktet Å Tegne For Sine Ansatte?

Hvilken forsikring er de fleste arbeidsgivere forpliktet å tegne for sine ansatte?

Alle arbeidsgivere er lovpålagt å ha yrkesskadeforsikring for sine ansatte. Yrkesskadeforsikringen gjelder for alle - både heltids- og deltidsansatte. Forsikringen dekker det økonomiske tapet hvis en ansatt får en yrkesskade.

Les mer

Hvilke forsikringer er obligatoriske?

skade og sykdom som skyldes påvirkning fra skadelige stoffer eller arbeidsprosesser. erstatning som følge av tap av arbeidsevne og inntekt. utbetaling til ektefelle eller samboer ved dødsfall. Hva er frivillig yrkesskadetrygd? Frivillig yrkesskadetrygd gir blant annet full dekning for utgifter til lege, tannlege, fysikalsk behandling og legemidler ved en yrkesskade eller yrkessykdom. I tillegg dekker yrkesskadetrygden arbeidsavklaringspenger ned til 30 % reduksjon i arbeidsevne, og du kan også få uførepensjon ved uføregrad ned til 30 %.

Hvorfor Gravidforsikring?

Gravidforsikringen skal sikre mor og barn ved fremtidige uforutsette sykdommer og skader, og gjelder dessverre ikke for sykdommer og skader som allerede har oppstått. Hva er Uførekapitalforsikring? Hva er uførekapital? Uførekapital er en av to typer uføreforsikringer. Uførekapital utbetales som en engangssum ved varig uførhet, i motsetning til uførepensjon som utbetales som fast månedlige beløp ved midlertidig eller varig uførhet. Når du kjøper uførekapital velger du hvilken sum som skal utbetales ved uførhet.

Så, kan man ha flere uføreforsikringer?

Hva hvis jeg har flere uføreforsikringer; kommer alle til utbetaling? Har du flere private uføreforsikringer, kommer alle til utbetaling. Dersom den månedlige utbetalingen fra If sammen med annen pensjon/trygd overstiger gjennomsnittlig månedlig arbeidsinntekt fra tiden før du ble ufør, kan utbetalingen bli redusert. Også, hvor mye får man i uføreforsikring? Uføreforsikringen blir justert etter uføregraden. Er uføregraden for eksempel på 60 prosent, så får du utbetalt 60 prosent av forsikringssummen. Forsikringen blir utbetalt når du ikke lenger mottar sykepenger, det vil si etter ett år.

Derav, hva er 1 risiko?

Førsterisikoforsikring innebærer at erstatningen er begrenset til den forsikringssummen som står i forsikringsbeviset. Det vil si at en eventuell skade vil dekkes opp til forsikringssummen. Dette gjelder også selv om det koster mer å erstatte skaden enn det førsterisikosummen var satt til. Hvem er sikrede? Loven skiller mellom sikrede og forsikrede. Personer som er omfattet av en skadeforsikring omtales som sikrede. Personer som er omfattet av en personforsikring omtales som forsikrede. I vilkåret er de sikrede/forsikrede omtalt som sikrede.

Hvordan finne ut hvilken forsikring jeg har?

Hvis du ikke vet hvor en bil er forsikret kan du logge inn med BankID hos Trafikkforsikringsforeningen. Der kan du sjekke hvilket forsikringsselskap som har forsikret bilen.

By Duggan Devino

Hvordan få norsk tale på HBO Max? :: Hva er Inntektsforsikring?
Nyttige lenker