Hjem > H > Hvem Må Registrere Drone?

Hvem må registrere drone?

Fra 1. januar 2021 trådte et nytt felleseuropeisk regelverk for droner i kraft i Norge. Alle piloter med en drone som har kamera, eller som veier 250 gram eller mer, må registrere seg på Luftfartstilsynets Flydrone.no. På Flydrone.no.

Les mer

Hvor mye kan en drone løfte?

Dronen har en egenvekt på 40 kilo og er i stand til å løfte 15 liter med plantevernmidler eller 20 liter frø/granulat. I forhold til dette, hvor langt går en drone? Den maksimale avstanden til en drone fra stasjonen avhenger av modellen. For tiden er det ingen droner som når en avstand på 20 km fra fjernkontrollen din, men det er langdistanse droner som de kan nå 10 km. Ikke-prøvefly, derimot, har en rekkevidde på 1, 2 eller maksimalt 5 km.

Folk spør også kan du fly i kontrollert luftrom som en ctr drone?

UAS Norway mener at det i Norge bør legges til grunn at man opptil 400 fot i kontrollert luftrom altså kan benytte en slik automatisert løsning for å avvikle en trygg og sikker bruk av droner i CTR. Derav, hvor mange naturreservater finnes i oslo?

Område/StedVernetypeVerneomfang/areal (dekar)
BlankvannLandskapsvernområde3 342
BleikøyaNaturreservat67,8
Drammensveien 106NaturminnePunktobjekt
DronningbergetNaturreservat76,5

Er det lov å bygge i naturreservat?

I nasjonalparkene er det ikke lov å gjøre inngrep som ødelegger verneverdiene. Derfor er det ikke lov å bygge nye veier og hytter, etablere gruvedrift eller regulere vassdragene. Hvor mange naturreservater er det i Norge?

2021
Vernet areal totalt (km²)Antall verneområder totalt
Nasjonalpark33 06840
Naturreservat9 2492 497
Landskapsvernområde18 318196

Hvem har ansvaret for at dronen er forsikret?

Hvem har ansvaret for at dronen er forsikret? Det er droneoperatøren/dronepiloten som er ansvarlig for at dronen hen opererer er forsikret med ansvarsforsikring. Droneforsikringen står på eieren av dronen, men følger dronen så lenge eieren har registrert dronen og kriteriene om forsikring er fulgt. Er det lov å fly drone i Trondheim? Fra 1. januar 2021 må alle som skal fly droner som veier mer enn 250g eller har kamera være over 16 år og registrere seg hos Luftfartstilsynet. Droneoperatøren må merke dronene sine med sitt operatørnummer. Hvis dronen veier mer enn 250 gram, må man ta nettkurs og netteksamen i tillegg.

Hva betyr UAV?

Drone er et ubemannet luftfartøy som kan kontrolleres med fjernstyring eller fly autonomt ved hjelp av programvare, sensorer og GPS. Droner finnes i størrelser fra små personlige droner (PRS) eller Nano-UAV'er (UAV = «Unmanned Air/Aerial Vehicle») til fly med vingespenn på over 40 meter.

By Utta

Kan man fly drone i Norge? :: Hvor kan jeg ta drone sertifikat?
Nyttige lenker