Hjem > N > Når Fikk Drammen Bystatus?

Når fikk Drammen bystatus?

Drammen fikk endelig sin bystatus i 1811.

Les mer

Tilsvarende, hvor mange butikker har gulskogen?

Gulskogen har i dag 120 butikker og ble åpnet for første gang i 1985. Kjøpesenteret har blitt utbygd og modernisert i 1986, 2000, 2007 og sist i 2010 hvor en ny del på 55 000 kvm ble åpnet. Fra 20 ble deler av første etasje revet og gjenoppbygget på grunn av setningsskader. Når brant Drammen? Drammens Teater ble totalt ødelagt av en påsatt brann i 1993. Allerede dagen etter brannen bestemte styret i Foreningen Drammens Teater at teaterbygningen skulle gjenoppbygges i samme stil, basert på ytterveggene som sto igjen.

Har Drammen vært hovedstad?

Om kvelden 18. mars kom det regjerende organ i Norge på den tid, Slottsloven på Akershus, til Drammen og tok sete her. Drammen var faktisk i 1716 regjeringshovedstad for noen uker. Man kan også spørre hvor i norge ligger Østlandet? Østlandet er landsdelen som utgjør den sørøstre delen av det sørlige Norge, sør for Dovre/Rondane/Rørosvidda og øst for Langfjella. Landsdelen regnes praktisk og administrativt å omfatte de fire fylkene Viken, Oslo, Innlandet og Vestfold og Telemark.

Folk spør også hva regnes som sør norge?

Sør-Norge er den sørlige delen av Norge, og omfatter landsdelene Trøndelag, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Området omfatter 65,1 prosent av hovedlandets areal og har 91,1 prosent av folkemengden (2021). Landskapet i Sør-Norge består av 61 prosent fjell, 34 prosent kupert land og fem prosent lavland. Hva het Hokksund før? Hokksund er et tettsted i Øvre Eiker kommune i Buskerud fylke og kommunesenter i kommunen, fra 1996 med bystatus. Fram til 1920 ble navnet skrevet «Haugsund», men dette ble endret for å unngå sammenblanding med Haugesund og fordi Hokksund lå nærmere den lokale uttalen av navnet.

Hva betyr Hokksund?

Navnet Hokksund kommer av Haug- sund, som antakelig betyr "sundet ved Haug". Du kan også spørre hvor ligger nedre eiker? Nedre Eiker ligger vest for Drammen, på begge sider av Drammenselva. Kommunen strakk seg nordover i Finnemarka til Glitrevann (se Glitre) og sørover til åsene øst for Eikeren på grensen til det tidligere Vestfold fylke.

Følgelig, hva dyrkes i lier?

På 46 prosent av arealene med dyrket jord i drift i Lier dyrkes grovfôr, mens korn dyrkes på 25 prosent. Grønnsaksproduksjon krever høy kvalitet på jordsmonnet og lang vekstsesong.

By Varden

Hvor gammel er Gamlebyen i Fredrikstad? :: Hvor starter Bogstadveien?
Nyttige lenker