Hjem > H > Hva Er Aldersgrensa På Monster?

Hva er aldersgrensa på monster?

Anbefalt minstealder for konsum av Monster Energy er tolv år.

Les mer

Er energidrikk farlig for barn?

FORSKEREN FORTELLER: Barn og unge som drikker energidrikker kan både få søvnproblemer og oppleve angst, uro og hjerteklapp hvis de drikker mye, og over kort tid. Litt av og til, derimot, er ikke forbundet med slike negative helseeffekter. Hvorfor drikker ungdom energidrikk? Hos de mellom 10-15 år oppgir fire av ti at de drikker energidrikk fordi vennene deres gjør det. For de mellom 16-18 år er dette ikke like viktig. 16% av de på 10-12 år oppgir reklame som årsak til at de drikker energidrikk, mens kun 8 og 1 prosent blant de på hhv 13-15 og 16-18 år oppgav dette som årsak.

Også, hvorfor er energidrikke farlig?

Energidrikk bidrar til økt blodtrykk og puls. Det er påvist at økt inntak kan gi hjerterytmeforstyrrelser. At du får hjertebank, forteller noe om at du får i deg for mye koffein og at du bør være mer forsiktig. Er det farlig å drikke energidrikk 14 år? Energidrikker er ikke direkte farlig for deg som er 14 år, men de innholder koffein som i for store mengder kan gi en rekke bivirkninger. For barn og ungdom vil selv et lavt inntak av koffein kunne medføre forbigående adferdsendringer som for eksempel uro, irritabilitet, nervøsitet, angst og søvnproblemer.

Er det farlig å drikke 3 energidrikker?

Hei! Helseproblemer som følge av energidrikker kan oppstå hvis man inntar mer enn 3 mg koffein per kg man veier. Det betyr at hvis en person veier 50 kg, så vil man kunne få helseproblemer hvis man inntar mer enn 150 mg koffein (50 x 3). I 500 ml (en boks) Monster/energidrikk så er det 180 mg koffein. Hvor mye energidrikk er farlig? Ifølge Folkehelseinstituttet kan høye doser gi koffeinforgiftning. Tidlige symptomer på akutt forgiftning kan oppstå allerede ved 500–600 mg koffein per dag. Symptomene er hodepine, kvalme, magekramper, rastløshet, rask puls, ujevn hjerterytme og nedsatt blodtrykk.

Angående dette, kan barn drikke monster?

– Det er ikke bra for barn å drikke mye energidrikk. Det kan føre til søvnproblemer og konsentrasjonsvansker, men det kan også slå ut psykisk, som uro og nervøsitet, forteller avdelingsdirektør på Folkehelseinstituttet Helle Margrethe Meltzer. Hun peker på det høye innholdet av koffein i noen av energidrikkene. Hva er farlig med Monster? Det kan hende du vil oppleve bivirkninger av å drikke energidrikker: uro, rastløshet, hjertebank, høyt blodtrykk, konsentrasjonsproblemer og søvnvansker. Desto oftere og mer man drikker, desto større sannsynlighet for at man vil oppleve slike bivirkninger.

Hvor mye energidrikk selges i Norge?

Tall fra Bryggeri- og drikkevareforeningen viser at salget av energidrikker har økt med 45 prosent så langt i 2019. Hittil i år er det solgt over 8,8 millioner liter energidrikk. I samme perioder i fjor var tallet 6 millioner liter.

By Aliza

Er et bilde av en kvittering gyldig? :: Når kommer Bang til Norge?
Nyttige lenker