Hjem > H > Hvordan Dele Aksjer?

Hvordan dele aksjer?

Avtale om overføring av aksjer skal meldes til styret i aksjeselskapet av den som overtar aksjene. Avtalen bør som et minimum inneholde hvem avtalen gjelder for, hvilke aksjer som overføres, og til hvilken pris. Aksjeloven har regler om samtykke ved erverv av aksjer, og regler om forkjøpsrett for de andre aksjonærene.

Les mer

Hva betyr omvendt aksjesplitt?

Hva er en aksjespleis (omvendt splitt)?

En aksjespleis er motsatt prosess, altså at antall aksjer blir færre, og dermed prises hver enkelt aksje høyre. Dette forekommer ofte i selskaper som har hatt en dårlig utvikling på børs, hvor aksjen handles for bare noen få øre.
Kan du tape mer enn det investerte beløpet i en unotert aksje? Ved kjøp av unoterte aksjer kan man ikke tape mer enn det investerte beløpet, gitt at man ikke har lånt penger for å kjøpe aksjene. Unoterte aksjer gir en potensielt stor oppside og mulighet for gevinst. På den andre siden er risikoen stor og det kan være vanskelig å få solgt aksjene igjen.

Hvordan fungerer Folkeinvest?

Selskap av forskjellig karakter som søker egenkapital presenterer mulighet for å kjøpe aksjer og derigjennom bli medeier i selskapet. Aksjene byttes mot penger som selskapet trenger for å realisere videre vekst. Hvor finner jeg unoterte aksjer? På NOTC-listen får du en oversikt over norske unoterte aksjer som kan handles gjennom enkelte meglerforetak. DNB Markets er et av foretakene tilknyttet til listen. Du kan kjøpe unoterte aksjer i vår aksjehandel på nett, men for endring eller sletting av ordre må du ringe inn til vårt meglerbord.

Dessuten, hva krever 2 3 flertall?

Dersom du har over 2/3 av den totale aksjebeholdningen i firmaet har du kvalifisert flertall. I utgangspunktet har du full kontroll over selskapet i denne posisjonen. Hvordan endre aksjeeier? Eierskifte steg for steg

  1. Meld endringer til Brønnøysundregistrene. For at vi skal kunne gjennomføre eierskifte må Brønnøysundregisteret være oppdatert med nytt styre.
  2. Oppdater Aksjonærregisteret. Skatteetaten må ha informasjon om de nye aksjonærene.
  3. Firmaattesten må være oppdatert.

Hva bør en aksjonæravtale inneholde?

Aksjonæravtaler regulerer forholdet mellom aksjonærene, og kan regulere slikt som hvordan aksjonærene skal samarbeide, hva som skjer hvis noen vil selge sine aksjer, og hvordan aksjene skal verdsettes. Hva skjer ved aksjesplitt? Ved en aksjesplitt deler selskapet hver aksje opp i flere aksjer. Dermed øker antallet utestående aksjer og verdien per aksje reduseres tilsvarende. Også aksjenes pålydende reduseres slik at aksjekapitalen forblir uendret.

Hvordan gjennomføre aksjesplitt?

Hva er en aksjesplitt? En aksjesplitt er som det høres ut. Et selskap deler sine enkeltaksjer i mindre deler etter et visst delingstall. Hvis et selskap for eksempel kunngjør en fem-til-én-aksjesplitt, og hver aksje nå er verdsatt til 400 USD, faller kursen til en femdel av dette, eller 80 USD, etter splitten.

By Alane

Kan det være vanskelig å sette en markedsverdi på en unotert aksje? :: Hvordan skanne med Samsung Galaxy?
Nyttige lenker