Hjem > N > Når Gjelder Ikke Angrerettloven?

Når gjelder ikke angrerettloven?

Ettersom du som kunde ikke har hatt anledning til å se varen med dine egne øyne før du belastet kredittkortet, er det andre regler for angrerett som gjelder for netthandel sammenlignet med salg gjort direkte i butikk. Men kjøper du fra en privatperson, gjelder ikke angreretten.

Les mer

Man kan også spørre når gjelder angrerettloven når gjelder den ikke?

Salg utenfor fast utsalgssted er oppsøkende dørsalg, gatesalg, messesalg og salg i hjemmene. Angrerettloven gjelder ikke når varen er kjøpt i butikken. Og et annet spørsmål, hva er telefonmarkedsføring? Markedsføringsloven § 14 andre ledd forbyr næringsdrivende og frivillige organisasjoner[39] å rette telefonmarkedsføring til forbrukere fra skjult nummer og fra telefonnummer som ikke er registrert og søkbart i nummeropplysningstjenestene.

Hvordan fungerer angrerett?

Angrerett er en mulighet til å angre på et kjøp, uten å oppgi grunn. Du kan altså få pengene dine tilbake uten at det er noe feil med tingen du har kjøpt. Det er angrerettloven som bestemmer hvilke tilfeller som omfattes av denne rettigheter. Hvordan sperre for telefonsalg? Slik reserverer du deg:

  1. Gå til Brønnøysundregisterets nettsider ( direktelink til reservasjon mot telefonsalg her).
  2. Logg på med din Bank ID.
  3. Kryss ut de boksene som er aktuelle for de tjenestene du kan reservere deg mot.

I hvilke salgssituasjoner gjelder angrerettloven?

KORT OM ANGRERETTLOVEN

Loven gjelder ved to ulike salgssituasjoner. Den gjelder for avtaler inngått ved fjernsalg og for avtaler inngått utenom den nærings- drivendes faste forretningslokaler. Med fjernsalg menes at avtale inngås uten at partene er til stede samtidig.
Når kan man kreve pengene tilbake? Klagefristen er to eller fem år. Du har alltid to års klagefrist (reklamasjonstid) når du kjøper noe av en profesjonell selger. For varer som ved vanlig bruk er ment å vare mye lenger, kan du klage i fem år.

Har man angrerett på bilkjøp?

Det ville vært vanskelig å være en bilforhandler dersom bilkjøpere stadig kunne få omgjøre kjøpet og levere tilbake bilen. Det er derfor det klare utgangspunkt i både kjøpsloven og forbrukerkjøpsloven at kjøper ikke har angrerett eller angrefrist ved bilkjøp. Hva er reklamasjonssak? Er det mangel i forhold til hva partene opprinnelig avtalte, kan kjøper ha reklamasjonsrett. Reklamasjonskrav kan være retting/reparasjon/utbedring, omlevering, levering av uteblitt del, tilbakehold/motregning av betaling, prisavslag, erstatning og heving.

Folk spør også hva betyr 50 dagers åpent kjøp?

09 - Returrett i forbindelse med åpent kjøp

Ta med produktet og kvittering til butikk innen 50 dager, så får du enkelt og greit pengene for kjøpet tilbake. Produktet må være uåpnet/ubrukt og ikke ha brutt emballasje.

By Mikal

Har man angrerett på leiekontrakt? :: Er det angrefrist på mobil?
Nyttige lenker