Hjem > H > Hvordan Kjøpe Skolepc?

Hvordan kjøpe skolepc?

Elev-PC-ordningen

Du kan bestille en PC eller Mac gjennom fylkeskommunens ordning, eller du kan bruke din egen hvis du har en god maskin fra før. Hvis du bestiller gjennom fylkeskommunens ordning, eier du maskinen selv, også etter endt videregående opplæring.

Les mer

Deretter, hvem tilhører viken fylke?

Fylket består av de tidligere fylkene Akershus, Buskerud og Østfold, samt noen andre områder som følge av grensejusteringer mellom fylkene. Fylket grenser til Innlandet i nord, Vestfold og Telemark i sør, Vestland i vest og Sverige i øst, samt at det har en indre grense til Oslo. Man kan også spørre hvor mange bor i viken 2020? Viken hadde i 2020 en befolkningsvekst på 11 219 personer. Viken har 51 kommuner. I folketall er Flå kommune den minste med litt over 1 000 innbyggere, og Bærum den største med snart 130 000 innbyggere. 16 av kommunene i Viken har under 5000 innbyggere, og to kommuner har over 100 000 innbyggere.

Er Oslo med i Viken?

Oslo er ikke en del av Viken fylke, men er både kommune og eget fylke. Følgelig, hvordan betale skole pc? Du kan bruke en bærbar PC fra fylkeskommunen mot å betale en årlig egenandel som tilsvarer den laveste satsen på utstyrsstipendet fra Lånekassen – 1096 kroner skoleåret 2021/2022. PC-en blir din når du har betalt den årlige egenandelen i tre år. Du får en meget god bærbar PC med tre års garanti.

Hva er forskjellen på fylke og fylkeskommune?

Fylkeskommunen er det regionale folkevalgte styringsnivået i Norge. Landområdet for en fylkeskommune kalles et fylke. Fylkeskommunen ledes av et fylkesting, valgt i allmenne valg for fire år. Innføringen av direkte valg av representanter til fylkesting skjedde i 1975. Dessuten, hva er forskjellen på en kommune og en fylkeskommune? Fylkeskommunen er styrt på samme måte som kommunene. Innbyggerne velger et fylkesting, og det er fylkesordføreren som er øverste politiske leder. Fylkesutvalget er det samme som formannskapet i kommunene. Den øverste administrative sjefen i fylkeskommunen er fylkesrådmannen.

Er Oslo en fylkeskommune?

Hvert fylke unntatt Oslo utgjør en fylkeskommune (kommuneloven § 3). Også, hva er spesielt med viken? Viken er Norges mest folkerike fylke, med et folketall på over 1,2 millioner i 2019. Bosetning og folketetthet viser store forskjeller innad i fylket, og spenner fra 672 innbyggere per km² i Bærum til 1 innbygger per km² i Nore og Uvdal øverst i Numedal.

Hva består en fylkeskommune av?

Fylkeskommunen har forvaltnings- og tjenesteproduserende oppgaver innen et fylke. Fylkeskommunen er underlagt politisk styring, med fylkestinget som øverste organ. Fylkestinget velges direkte av fylkets innbyggere hvert fjerde år, ved kommune- og fylkestingsvalg.

By Calva

Kan man aktivere iPhone uten SIM-kort? :: Hva består en fylkeskommune av?
Nyttige lenker