Hjem > H > Hvilke Høytider Har Buddhismen?

Hvilke høytider har buddhismen?

Vesak er en buddhistisk festdag til minne om Buddhas fødsel, oppvåkning og død, som ifølge theravada-skolen skal ha skjedd på samme dato. I theravada-land feires denne dagen på fullmånedagen i måneden vaishakha, det vil si i april/mai.

Les mer

Hva er buddhismens viktigste høytid?

I dag feirer vi Vesak, den største buddhistiske høytiden til minne om Buddhas oppnåelse av opplysning eller nirvana, det som gjorde ham tll en Buddha en fullmånedag i april/mai, for over 2500 år siden. Under Vesak feirer man ikke kun Buddhas opplysning, men også det faktum at alle kan oppnå samme opplysning. Så, hvilke ritualer har buddhismen? Ritualer er sentrale i buddhismen, både for lekfolk og for munker og nonner. Blant de viktigste er ritualer for å få beskyttelse fra ulykker, tilbedelsesritualer tilknyttet bestemte guddommelige vesener, og pilegrimsreiser. Felles for alle disse ritualene er at de skal bidra til å forbedre utøverens karma.

Hvorfor tenner buddhister lykter?

Buddhas fødsel, Buddhas oppvåkning og Buddhas oppnåelse av nirvana da han døde. Vesak skal være en fest for glede, og mange gir hverandre gaver, pynter med lykter og blomster, brenner røkelse og drar til tempelet. I forhold til dette, hva er vesakkort? Vesak er en buddhistisk festdag til minne om buddhas, fødsel, oppvåkning og død. Den feires hvert år i mai av alle buddhister i hele verden. Under Vesak dekorerer de husene sine med lykter og blomster. De sender vesakkort til venner og familie og skal vise spesiell omsorg for mennesker og dyr.

Hva heter de viktigste høytidene i hinduismen?

HøytidGrunnHvor
VijayadasamiDet gode sin makt over det onde, særlig Durga sine seirer over demonerHele India
Durga podja/DurgotsavaDyrkelse av DurgaBengal
Karva ChauthGifte kvinner utfører ritualer for å verne mennene sineNord- og Vest-India
Dipavali/divaliDet gode sin makt over det ondeAlle hinduer
Man kan også spørre hva er viktigst i buddhismen? Det endelige målet for det religiøse liv er nirvana («utslukning»), en uforanderlig tilstand der alt begjær og all illusjon har opphørt. Den som har nådd nirvana, blir ikke gjenfødt på nytt.

Hva heter de helligste stedene i buddhismen?

Et buddhistisk tempel er et kultsted for buddhister, personer som følger buddhismen. De omfatter strukturer kalt vihara, stupa, wat og pagode i forskjellige regioner og språk. Hva heter de hellige skriftene i buddhismen? Tripitaka er samlingen av de buddhistiske kanoniske skriftene.

Hvilke tre holdninger er det som til sammen utgjør begjæret?

Begjæret mennesker følger og drives av på ulike måter. Summen av tre holdninger: Uvitenhet, grådighet og hat.

By Beata Herera

Når snur solen juni 2021? :: Skal frø legges i vann før såing?
Nyttige lenker