Hjem > N > Når Kan Ringblomst Plantes Ut?

Når kan Ringblomst plantes ut?

Ringblomster, kornblomster og blomkarse er tre eksempler på sommerblomster som er godt tilpasset det norske klimaet. Alle disse kan du så direkte ut der du vil ha dem når temperaturen ute begynner å bli levelig, og jorda tilsvarende varm. Sår du i mai, vil du i hvert fall få blomstring i juli.

Les mer

Hvor trives Ringblomst?

Jorden bør altså være næringsrik, moldrik og ha god dreneringsevne. Pass på å holde jorden lett fuktig til enhver tid. Så gjerne ringblomstene med ca. 20 cm mellomrom, det er imidlertid ingen forutsetning. Når så blomkarse ute? Du kan direkteså i mai-juni, men du kan også forkultivere fra april for tidligere blomstring. Så frøene ca 1,5-2 cm dypt. Da kan du plante ut spirene når frosten er over.

Ta dette i betraktning, når så agurkurt?

Frøene sås om våren, enten innendørs eller direkte på vokseplassen. De spirer raskt og har to store frøblad. Plantes på en solrik vokseplass med 30-50 cm mellomrom mellom plantene. Agurkurt trives best på kalkholdig og næringsrik jord. Når så kornblomst? Kornblomsten kan du enkelt så direkte i jorden. Blomsten egner seg godt i både potter og i bed, og fremgangsmåten er veldig enkel. Såing kan finne sted på våren rundt mai.

Derav, hva kan såes i februar?

Chili, paprika, aubergine, artisjokk, sellerirot og purre bør sås i januar/februar. Alt annet kan du vente med å så til senere i vår. Når fristende frøposer kommer i posten, er det fort gjort å bli for ivrig. De små frøene tar liten plass, og det er jo så morsomt å så i potter og brett for å se hva som kommer opp! Dessuten, hvilke blomster kan man så i februar? Disse frøene kan sås fra første uken i februar og utover:

  • Tomat – Solanum lycopersicum.
  • Engletromet – Brugmansia suaveolens.
  • Piggeple – Datura.
  • Eucalyptus.
  • Silkebygg – Hordeum jubatum.
  • Asarina – Asarina scandens.
  • Georgine – Dahlia.
  • Paradisspinner – Cleome spinosa.

Hvordan bruke ringblomst?

Medisinsk kan ringblomst brukes både innvortes og utvortes. Når urten skal inntas skjer det helst som urtete, mens man utvortes kan bruke blomstene i form av omslag eller vask, i tinktur, oljer og salver. Hvordan lage Ringblomst te? Personer som er allergiske mot planter i kurvplantefamilien bør også være varsomme. Oppskrift på Ringblomstte: 2 spiseskjeer tørkede eller friske kronblader av ringblomst i en stor kopp vann.

Også, hva er ringblomst bra for?

Ringblomst te(Calendula te) er god for huden ved for eksempel hudirritasjoner, eksem, kløe, kviser og andre hudplager. Teen stimulerer også blodsirkulasjonen og er god ved åreknuter.

By Falconer Zerko

Hvordan så Peonvalmue? :: Hva kan sås i juli?
Nyttige lenker