Hjem > H > Hva Kan Sås I Juli?

Hva kan sås i juli?

Juli

Utendørs i forkultur

  • Sukkererter (tidlig juli, og tidlig sort.
  • New Zealandsk spinat.
  • Rødbeter.
  • Mangold.
  • Salat.
  • Pipløk.
  • Brokkoli (tidlig juli)
  • Grønnkål (tidlig juli)

Les mer

Følgelig, når så agurkurt?

Frøene sås om våren, enten innendørs eller direkte på vokseplassen. De spirer raskt og har to store frøblad. Plantes på en solrik vokseplass med 30-50 cm mellomrom mellom plantene. Agurkurt trives best på kalkholdig og næringsrik jord. Angående dette, når kan man plante i hagen? Hvis solen titter frem og det begynner å ligne på vår ute, er det fort fristende å begynne å plante ut, men Ruud Holte sier at man bør være forsiktig i akkurat denne perioden. – Det er smart å vente til mai hvor man kan være relativt sikker på at det ikke kommer flere frostnetter.

Når plante trær i hagen?

Trær bør helst plantes i en hvileperiode — om høsten etter at løvet har falt eller tidlig om våren før knoppene spretter. Været er kjølig slik at plantene kan etablere røtter på det nye stedet før vårregnet og sommervarmen stimulerer til ny toppvekst. Kan man plante løk om våren? Når skal jeg plante blomsterløk? Vårblomstrende løk som påskeliljer, tulipaner og hyacinter bør plantes på høsten, fra september til november, før den første frosten setter seg i jorden. Sommerblomstrende løk som dahlia og calla skal plantes på våren så snart det ikke er fare for frost.

Når så margeritter?

De fleste sommerblomstene som du får kjøpt i hagesentrene, som petunia, stemor og margeritter, er det litt styrete å drive å så selv. Disse sortene må nemlig såes veldig tidlig på året, noen allerede i januar. Hva kan man så i mai? Agurk, beter, blomkål, broccoli, erter, gresskar, grønnkål, gulrot, knutekål, hvitkål, kålrot, mais, nepe, persillerot, havrerot, purreløk, reddik, rosenkål, rødkål, alle typer salater (her kan du så i flere omganger for å få høsting hele sommeren), sellerirot, skorsonnerot, spinat og squash kan direktesås i Mai flere

I forhold til dette, er ringblomst flerårig?

Ringblomsten er en populær plante med lang blomstringstid, den blomstrer hele sommeren til frosten kryper innover landet igjen. Denne ettårige planten har mange nyttige egenskaper, ikke minst i tørket form. Så dem selv på friland, eller kjøp ferdige planter og sett dem ut. Hva er lettest å så? Bladgrønnsaker. Salat er nevnt, spinat, ruccola og andre planter som dyrkes for bladenes del er lett å lykkes med selv om du er nybegynner i hage-faget. Det er kanskje aller lettest å lykkes med å dyrke i krukker. Start gjerne med plukksalat, den kan høstes 4-6 uker etter såing.

Også, skal frø legges i vann før såing?

Alle frø som skal spire må bløtlegges. Da skjønner frøet at det skal spire. Bløtlegging tar ca. 8 timer.

By Petey Rapkin

Når kan Ringblomst plantes ut? :: Når kan man så blomsterfrø ute?
Nyttige lenker