Hjem > N > Når Kan Man Så Blomsterfrø Ute?

Når kan man så blomsterfrø ute?

Tenk på å så frøene ganske tett og flytt på blomstene etter hvert slik at det blir større avstand. Vann i raden før du sår frøene. Direkteså solsikke i mai eller begynnelsen av juni for et vakkert bed.

Les mer

Dessuten, kan man så frø i august?

Frø som skal sås tidlig på høsten

Enkelte frø bør du så tidlig på høsten, allerede i august og september. Disse skal nemlig rekke å gro til en liten plante før frosten kommer.
Kan man så frø i juni? Men heldigvis finnes det mange sorter, både blomster og grønnsaker, som kan sås direkte ut i hagen i mai-juni. Ringblomster, kornblomster og blomkarse er tre eksempler på sommerblomster som er godt tilpasset det norske klimaet.

Ta dette i betraktning, når kan man begynne å plante?

Busker, trær og stauder som står utendørs i hagesenteret, kan du plante når som helst etter at telen er gått. Disse er enten overvintret ute eller på kjølelager, og det er det samme om de står ute i en potte eller i din hage. Når bør man så sommerblomster? Ringblomster er noen av de triveligste og enkleste sommerblomstene å så. Få planter gir så mye glede som ringblomster! Så frøene direkte på vokseplassen i april–mai for blomstring i juli. Hvis du ønsker en tidligere blomstring kan de sås inne litt tidligere.

Hvor dypt så frø?

Lag et passe stort hull i jorden i den nye potten, og sett planten forsiktig ned. Trykk forsiktig jorden rundt planten. Planten skal settes like dypt som den har stått før. Hva kan sås i august? August er fortsatt en fin måned å så hurtigvoksende grønnsaker som salat, reddik og asiatiske bladgrønnsaker i. Til og med de trendy "micro greens", som er ulike typer salat, som for eksempel bladsalat, ruccola, rødbeter, basilikum og spinat, som høstes når bladene er små, kan du med stort hell så ute nå.

Hvilke frø kan sås på høsten?

atlasblomst, blåklint, ridderspore, ringblomst, kaliforniavalmue, og valmue. Mange stauder egner seg også for høstsådd. Så i oktober og november, rett før frosten kommer. Frøene skal overvintre i jorden og spirer først når lys og varme vender tilbake om våren. Ta dette i betraktning, kan man så blomstereng på høsten? Høsten er perfekt for planting av blomsterengfrø. Ved å så blomsterengfrø på høsten “hermer” man etter naturens og blomstenes egen måte å slippe frø på høsten. Dette betyr at man får en liten tjuvstart på vårblomstringen.

Hva kan man så i juni?

Denne tiden er veldig fin for oss hobbydyrkere. I juni måned skal vi plante ut grønnsakene som er sådd innendørs. Her i min hage skal brokkoli, blomkål, savoy, tomater, rødbeter, løk, bønner, erter, salat, solsikker, gresskar, squash og mye mer ut av huset på denne tiden!

By Magocsi Boyer

Hva kan sås i juli? :: Hvor er Windows knappen?
Nyttige lenker