Hjem > H > Hvordan Bytte Lysbryter Selv?

Hvordan bytte lysbryter selv?

Ikke-faglærte kan kun utføre "mindre arbeider" på elektriske anlegg og elektrisk utstyr, og med dette mener man:

  1. Skifte dekselet for koblingsbokser, brytere og stikkontakter, men ikke selve den veggfaste delen hvor ledningene er tilkoblet.
  2. Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel.

Les mer

Også, hvilken bryter brukes på bad?

Mange spør om det alltid er krav til 2-polet brudd på et bad. det enkle svaret er at har man 2-polig bryter er man uansett sikker på å være innenfor kravet. Tilsvarende, hvor høyt skal en bryter stå? Brytere skal plasseres mellom 80 og 120 cm over gulv. Hvis flere i rekke regnes midtpunktet. Stikkontakter skal ikke stå nærmere hjørne enn 50 cm.

Også, hva er en allpolig bryter?

Allpolig brudd vil sikre at utstyr er spenningsløst ved skifte av lyspærer, belysningsarmatur, termostat, temperaturføler, varmeovn, vifte og ved service på steamdusj / boblebad. Innebygget allpolig bryter vil ikke frakoble utstyret da bryter er en del av utstyret. Og et annet spørsmål, hvor bruker man kronevender? De forskjellige typene (1p, 2p osv) har med hva/hvor man skal bruke bryterne. Man må ha topolt feks på bad og ute, kronevender er for to stk lamper osv.

Når brukes Serievender?

Serievender (nr. 5) er to enpolte brytere som betjener hvert sitt lys uavhengig (to vipper). For 15+ år siden kom også 1+1+1, tre uavhengige enpolte brytere, denne har dog ikke fått noe spesielt navn som kronevenderen. Disse brukes hvis man ønsker å variere lyssettingen (ikke alt på samtidig). Dessuten, hva er trappebryter? Bryteren er en vekselvender, og kan benyttes der man ønsker å slå av/på lyset med to brytere på forskjellige steder. Eksempelvis i trappen, med en bryter oppe og en bryter nede, eller i en gang der det ønskes bryter for å skru av og på lyset i begge ender.

Så, hvordan ta av deksel på dimmer?

Dra ut selve hjulet, innenfor der er det en rød ring som må skrus av gjengene på bryterskaftet så går resten av dekselet av. Angående dette, hvordan ta av deksel på termostat? Ta av dekslet KUN ved å benytte en liten skrutrekker som stikkes inn i hulet på en av sidene av termostaten.

Hvordan åpne en dimmer?

Hvordan åpner man en dimmer? Ta først av vridebryteren, og skru deretter av mutteren for å løsne rammen. En del enklere elektroarbeid kan du utføre selv, så lenge du vet hvordan du gjør det – dvs. at du har «de nødvendige kunnskaper».

By Aeniah

Hvor mye er 100 GB i bruk? :: Hva er forskjell på en pol og 2 pol bryter?
Nyttige lenker