Hjem > H > Hvilken Aldersgrense Er Tiktok?

Hvilken aldersgrense er TikTok?

Dette er en tjeneste som har blitt populær blant barn og unge. TikTok lar deg mime og synge til kjente poplåter, lage stilige videoer og dele disse med andre på internett. I tillegg har tjenesten en chatte-funksjon, og muligheten for å kommentere på det andre har delt. Tjenesten har en aldersgrense på 13 år.

Les mer

Kan barn få Snapchat?

Snapchat er i utgangspunktet gratis å laste ned og bruke. Man skriver inn fullt navn og fødselsdato (er man under tretten år får man ikke opprettet konto, men foreldre kan ta kontakt med Snapchat), så velger man brukernavn og passord. Det er mulig å bruke e-postadresse eller telefonnummer for å koble seg til en konto. Kan en 10 åring ha Snapchat? Så barn som er 9-10 år og har Snapchat, skal ha fått lov av foreldrene sine til å opprette profil, ellers er det brudd på reglene til Snapchat. Dersom barnet har fylt 13 år, men likevel ikke får lov av foreldrene sine til å være på Snapchat, så er det faktisk foreldrene som bestemmer det.

Så, hva er aldersgrenser?

Aldersgrense er en lov, regel eller anbefaling som forteller hvor mange år en person må være for å oppnå en rettighet eller få tilgang til noe. Hvem kan se 12 års film? Alle barn kan se filmen i følge med foreldre/foresatte.

  • 6 år - alle barn sammen med voksne.
  • 9 år - barn ned til 6 år sammen med voksne.
  • 12 år - barn ned til 9 år sammen med voksne.
  • 15 år - unge ned til 12 år sammen med voksne.
  • 18 år - absolutt aldersgrense.

Derav, hvorfor er det 13 års aldersgrense på tiktok?

Aldersgrenser på sosiale medier

Det er 13 års aldersgrense på tjenester som Snapchat, Instagram, Facebook, TikTok og andre sosiale medier fordi man ikke vil at de skal samle inn personlig informasjon om deg som barn.
Hvor mange har TikTok i verden 2021? I september 2018 ble TikTok månedens mest nedlastede app i USA – den første kinesiske appen som har klart dette. Per 2021 er det registrert 1 milliard brukere.

Hvordan gjøre TikTok barnevennlig?

TikTok har en foreldrekontroll som heter «family pairing». Da kan man med en foreldrekonto sette opp tryggere innstillinger for barnets brukerkonto. Også, er snapchat farlig? Er Snapchat farlig? Det er ikke noe farlig med å bruke Snapchat. Men dessverre blir tjenesten ofte referert til som «sexting-appen». Det vil si å sende nakenbilder eller avslørende fotografier.

Dessuten, hva er aldersgrensen på whats app?

WhatsApp har fått aldersanbefaling fra tolv år i App Store (iOS) og er merket tre år fra PEGI i Play Store (Android). I brukervilkårene til WhatsApp, og gjennom registreringsprosessen, står det at man må være seksten år eller eldre for å bruke appen.

By Fahey Manasares

Hvor mange barn har Snapchat? :: Hvordan restarte iPhone 8?
Nyttige lenker