Hjem > N > Når Lønner Det Seg Å Ha Delkasko?

Når lønner det seg å ha delkasko?

Forbrukerøkonom Hallgeir Kvadsheim sier at man kan droppe kasko dersom bilen er verdt mindre enn 100 000 kroner. Ansvarsforsikring er obligatorisk for en bileier, og den dekker alle skader som du og din bil påfører andre mennesker, ting eller kjøretøy. Men den dekker ikke skadene på din egen bil.

Les mer

Så, når lønner det seg med ansvarsforsikring?

Ansvarsforsikringen er ment å dekke enhver skade som bilen gjør på sine omgivelser. Dette kan være skade på andre biler i en kollisjon, bygninger, mennesker eller dyr. Skadene kan bli meget store, og for personskader snakker vi fort om mange millioner kroner. Hva er Minikasko? Delkasko (også kalt minikasko) er en forsikring som dekker brann, tyveri, innbrudd, veihjelp og glasskade, i tillegg til det den lovpålagte ansvarsforsikringen dekker. Ønsker du å være dekket mot steinsprut og glasskade må du som minimum ha delkasko (minikasko). Egenandelen kan du velge selv.

I forhold til dette, hva er forskjellen på kasko og delkasko?

Delkasko: Dekker alt under Ansvar, i tillegg til hærverk, naturskader, brann, tyveri, glasskader, fastmontert utstyr og veihjelp. Les mer om Delkasko. Kasko: Dekker alt under Delkasko, i tillegg til å erstatte de fleste skader på egen bil, uansett hvem som har skylden. Tilsvarende, hvor mye koster delkasko? Delkasko kan koste mellom 250kr og 900kr i måneden. Det er mange faktorer som spiller inn på prisen, blant annet bilmodell, skadehistorikk, egenandel og alder. Delkasko er billigere enn kasko (full kasko), fordi den dekker ikke skader på egen bil.

Hvor mye koster ansvarsforsikring?

Prisen på en ansvarsforsikring kan variere i stor grad, men vanligvis må du regne med å betale et sted mellom 1.000 og 3.000 kroner. Mange betaler også opp mot 5.000 kroner kun for ansvarsforsikringen, med tillegg for diverse forsikringsutvidelser. Du kan også spørre hvilke bilforsikringer må man ha? Alle kjøretøy med skiltene på må ha lovpliktig ansvarsforsikring – uansett om kjøretøyet er i bruk eller ikke. Hvis du kjører på noen og mangler bilforsikring, kan du bli økonomisk ansvarlig for ulykken. Det er viktig at kjøper/ny eier har lovpålagt forsikring med en gang.

Og et annet spørsmål, hva er kasko forsikring?

Kasko dekker skader som oppstår på ditt eget kjøretøy, for eksempel ved kollisjon, hærverk eller tyveri. Har du en nyere bil, eller bil med høy verdi, anbefaler vi at du velger kaskoforsikring. Kasko, også kalt «full kasko», inkluderer ansvarsforsikring. Dessuten, har alle en ansvarsforsikring? Alle registrerte kjøretøy må ha lovpålagt ansvarsforsikring, ikke bare biler. Det vil si at for eksempel motorsykler, mopeder, bobiler, ATV-er og snøscootere også må ha ansvarsforsikring.

Deretter, hva er en ansvarsforsikring?

Ansvarsforsikring (også kalt trafikkforsikring) er lovpålagt å ha når du eier et kjøretøy som brukes på veien. Den dekker skader påført andre personer, deres eiendeler og eiendom. Loven om ansvarsforsikring omfattes av bilansvarsloven.

By Florella

Hvor mye koster kasko forsikring? :: Når er det best å lade mobilen?
Nyttige lenker