Hjem > H > Hvordan Endre Fartsgrense?

Hvordan endre fartsgrense?

Endring av fartsgrenser

Dersom vi kommer frem til at fartsgrensen bør endres, sender vi en anmodning om vedtak til Statens vegvesen. Det er de som har vedtaksmyndighet og avgjør om vi kan endre fartsgrensen. Statens vegvesen er skiltmyndighet langs riks- og fylkesveiene, og kommunene langs kommunale veier.

Les mer

Hva heter de 9 Skiltgruppene?

I Norge har vi ni skiltgrupper som Statens vegvesen har kategorisert slik:

  • Fareskilt.
  • Vikepliktskilt og forkjørsskilt.
  • Forbudsskilt.
  • Påbudsskilt.
  • Opplysningsskilt.
  • Serviceskilt.
  • Veivisningsskilt.
  • Underskilt.
Ta dette i betraktning, hva betyr fareskiltene? Fareskilt er trafikkskilt som blir brukt for å varsle om farer som kan være vanskelige å oppfatte i tide, eller som er vesentlig større enn det en kan vente ut fra trafikkforhold, vegutforming eller omgivelsene.

Tilsvarende, hva er maks fartsgrense i norge?

De generelle fartsgrensene i Norge er 50 km/t i byer og tettsteder, og 80 km/t utenfor tettbygde strøk. Disse gjelder der det ikke er satt opp skilt med andre fartsgrenser. Det er viktig å overholde fartsgrensene, og å kjøre etter forholdene ved for eksempel dårlig sikt eller glatt vegbane. Og et annet spørsmål, er det lov med dashbordkamera? Å bruke dashbordkamera er lov, i hvert fall så lenge du er på riktig side av personvernlovgivningen når du legger ut opptak. Bilder fra «dashcams» kan også benyttes i politi- og forsikringssaker. Likevel er politiet skeptisk til at folk gjør opptak av det som skjer langs veien.

Så, kan politiet måle fart fra bilen?

Politiet har i mange år kunnet måle gjennomsnittsfarten på forankjørende biler. Nå kan de også få et kamera som måler hastigheten på biler som kommer i motgående kjørebane. Man kan også spørre har taxi kamera i bilen? Systemet han benytter seg av, fungerer ved at et lite kamera ved speilet tar opp det som skjer i bilen. Dette blir lagret i en boks som er skjult i bilen i inntil tre dager. Skulle det være mistanke om noe straffbart, er det bare politiet som kan åpne boksen ved hjelp av spesialnøkler.

Kan Statens vegvesen ha fartskontroll?

Automatisk trafikkontroll gjennomføres som et samarbeid mellom Politiet og Statens vegvesen. I likhet med mange andre land har Norge automatisk overvåking av fart i tillegg til at politiet gjennomfører manuelle kontroller av fart. Har Statens vegvesen lov til å stoppe deg? Hvis en kontrollør fra Statens vegvesen stopper deg i en trafikkontroll, skal du alltid informeres om at dette er en trafikkontroll og årsak til kontrollen. Likevel kan du også bli stoppet når det ikke er noe galt. Statens vegvesen har ofte kampanjer for å informere og spre kunnskap om trafikksikkerhet.

Hvem eier bil?

Nå kan du selv logge deg inn på Din side på vegvesen.no og finne opplysninger om kjøretøy og eiere, og det uten at det koster deg noe. Du har også fram til nå hatt mulighet til å finne ut hvem som eier et bestemt kjøretøy via en SMS-tjeneste du måtte betale for.

By Vaden

Hva er hemmelige samtaler på Messenger? :: Hvordan avregistrerer man en bil?
Nyttige lenker