Hjem > H > Hvordan Var Skolen For 50 År Siden?

Hvordan var skolen for 50 år siden?

På 1950- og 60-tallet ble det satt i gang en sentralisering av skolen i Norge. Dette for å få til en utjevning av forskjellene mellom by og land. I småkommunene var det ofte små, fådelte skoler som kun var delt i småskole og storskole, og elever i forskjellige aldersgrupper gikk i samme klasse.

Les mer

Når ble det 9 årig grunnskole?

12.1.2 Ny grunnskolelov i 1969 og Mønsterplan for grunnskolen av 1974. Etter nesten 15 år med forsøksvirksomhet kom loven i 1969 som påla alle norske barn og unge obligatorisk grunnskoleopplæring i ni år, og ungdomsskole ble innført over hele landet. Hvordan var skolen på 70 tallet? På 1970-tallet ble norsk skole markant endret. Både strukturen og innholdet i fagene ble lagt om. For eksempel ble linjedelingen av ungdomsskolen fjernet og bruken av karakterer redusert. Lærernes autoritet ble tonet ned, og nye arbeidsformer, som gruppearbeid, ble vektlagt.

Du kan også spørre hva betyr allmueskole?

I 1739 ble det innført allmueskole i Norge. Allmueskolen skulle undervise kristendom, lesing, skriving og regning. De to siste fagene var frivillig. Skolen ble sett på som en mulighet for staten til å oppdra sine innbyggere. Når ble det gratis skole i Norge? I 1997 ble det ti års rett og plikt til grunnskoleopplæring for alle. Grunnskoleopplæringen kan fullføres via hjemmeundervisning, privatundervisning, friskole eller offentlig skole.

Når startet engelskundervisning i Norge?

I Norge har engelsk vært et fag for alle elever siden 1969 (Simensen, 2010) og har vært obligatorisk for alle førsteklassinger siden 1997. Hvordan var skolen i gamle dager? Det var ingen lov som ga skoleplikt i byene, men fattigkommisjonen i mange byer holdt skoler for allmuen. Disse skolene fikk raskt navnet fattigskoler. Ca 65 % av barna i byene gikk i fattigskolen - og her kunne det være klasser på opp til 100 elever. Det var 18% av bybarna som ikke fikk undervisning i det hele tatt.

Hvordan var skolen før i tiden?

Men på den tiden fantes det bare to fag: Religion og lesing. På landet, der det ikke fantes skoler, reiste lærerne fra bygd til bygd og underviste der det var plass. En fattig bondegutt fikk derfor ikke like god undervisning som sønnen til en prest eller handelsmann. Angående dette, når ble det 10 årig grunnskole? Grunnskolen er 10-årig fra 1997, etter en lovendring i 1994 som senket alderen for skolestart fra 7 til 6 år og utvidet obligatorisk opplæring, såkalt opplæringsplikt, fra 9 til 10 år.

Følgelig, hvilket år begynner barn på skolen?

Alle barn i Norge skal gå på skole i 10 år. De første 10 årene av norsk skolegang kalles grunnskole. Elevene starter på skolen i august måned det kalenderåret de fyller seks år.

By MacNair Berdeja

Hvilken klasse går man i når man er 10 år? :: Når kom iPhone 4 ut i Norge?
Nyttige lenker