Hjem > E > Er Det Lov Å Ha Hjemmekontor I Utlandet?

Er det lov å ha hjemmekontor i utlandet?

Det er ingen felles statlig policy eller føringer om hvor hjemmearbeid eller hjemmekontor er lokalisert, slik at det blir opp til virksomheten selv å regulere dette. Dette betyr også at du som arbeidsgiver står fritt til å innvilge ønsket om å arbeide fra et sted i utlandet.

Les mer

Hvor mange dager kan man jobbe i utlandet?

Dersom arbeidsoppholdet i utlandet overstiger 183 dager eller at hjemmekontoret regnes som et fast driftssted, må den ansatte også betale skatt til arbeidslandet. I slike tilfeller kommer lønnen med til beskatning både i Norge og arbeidslandet. Dessuten, kan man jobbe i to land? Når man arbeider i flere land samtidig, må man være oppmerksom på en rekke forhold som folkeregistrering, sykeforsikring og skatt. Det er nødvendig å sette seg grundig inn i reglene for folkeregistrering i de aktuelle land, for det er ikke én enkelt regel som gjelder når man arbeider i mer enn ett land.

Så, hvor lenge kan man være i utlandet uten å melde flytting?

Du må melde flytting når du skal oppholde deg i utlandet i minst seks måneder. Skatteetaten avgjør om du skal registreres som utvandret i Folkeregisteret. Kan norsk statsborger bo i utlandet? Dersom du er norsk statsborger så beholder du ditt norske statsborgerskap selv om du flytter til utlandet og ikke lenger er folkeregistrert bosatt i Norge.

Også, når mister man medlemskap i folketrygden?

Dersom du skal oppholde deg i utlandet i mer enn 12 måneder, mister du medlemskapet ditt i folketrygden. Hvis du er medfølgende familiemedlem til for eksempel en arbeidstaker i utlandet og skal oppholde deg i utlandet i mer enn 12 måneder, mister du medlemskapet ditt i folketrygden. Kan man jobbe i utlandet med uføretrygd? Uføretrygd ved opphold i eller flytting til et EU/EØS-land eller andre land Norge har trygdeavtale med. Du har som hovedregel rett til utbetaling av uføretrygd fra Norge selv om du flytter til et annet EØS-land eller andre land som Norge har trygdeavtale med.

Folk spør også hvordan er det å jobbe i spania?

Spanske statsborgere trenger ikke arbeidstillatelse for å få jobb. Statsborgere fra et EU-land trenger heller ikke arbeidstillatelse for å jobbe i Spania. I de fleste tilfeller må annenhver nasjonalitet søke om arbeidstillatelse. Dette kan du gjøre sammen med din nye arbeidsgiver, eller arbeidsformidling. Kan nordmenn jobbe i Europa? Som norsk EØS-borger kan du i utgangspunktet søke alle stillinger som lyses ut i et EØS-land. Unntaket kan være at det stilles bestemte krav til språkkunnskaper, eller spesielle stillinger i det offentlige. De samme betingelsene skal ellers gjelde for deg som for de andre borgerne i landet.

Hvordan få arbeidstillatelse i Norge?

Hvis du ønsker å komme til Norge for å arbeide, trenger du en oppholdstillatelse. Som regel må du skaffe deg en jobb først. Hvilken oppholdstillatelse du skal søke om, er avhengig av hvilken kompetanse du har og hvilken jobb du skal gjøre i Norge. Søkeren er personen som ønsker å besøke eller bo i Norge.

By Chasse Lastres

Hvordan kan jeg jobbe i utlandet? :: Kan Telenor se hvilke nettsider?
Nyttige lenker