Hjem > H > Hvilke Land Har Panting?

Hvilke land har panting?

Per nå er det bare Sverige, Tyskland, Finland, Danmark, Litauen og Nederland i EU som har et pantesystem slik vi kjenner det i Norge. Krotia har også et pantesystem, men det har lite til felles med de andre systemene. - De aller fleste land har ikke pant i EU.

Les mer

Man kan også spørre kan man pante flasker uten etikett?

Svar: Prøv å pante uansett. Det er mange automater som kan kjenne igjen emballasjen uten etikett. Går ikke det, snakk med betjeningen eller velg et manuelt mottak, som en kiosk eller bensinstasjon. Kan man pante flasker uten kork? Det er ikke pant på korker, likevel er nordmenn helt usedvanlig flinke til å pante flasker med korkene på. Når korken kommer inn i panteautomaten, starter den på en verdifull rundreise. KORKA: Nesten alle flasker i Norge pantes med korken på.

Og et annet spørsmål, kan pantelapper brukes overalt?

Bransjestandard. Du kan ikke innløse pantelapper i en annen butikk enn der du pantet flaskene. – Det er ikke mulig å benytte pantelapp på tvers av butikker eller konkurrenter, sier Kristiansen i Coop. Folk spør også kan man pante danske bokser i norge? Flasker fra utlandet og bokser fra andre land enn Sverige kan du riktignok bare glemme å pante i Norge. Foreløpig er det nemlig bare svenske bokser som norske automater støtter. En svensk burk i en norsk panteautomat. Ja, det går an, men du kan glemme å få penger for den.

Hvilket land panter mest?

Norge panter mest i verden – men vi har stort forbedringspotensiale. I dag pantes over 87 prosent av norske flasker. Når kom pant i Norge? Panteordningen, som ble innført i Norge i 1902, med seks øre for hver ølflaske, sikrer en retur som er så ren at alt kan brukes i direkte materialgjenvinning – altså at brukte flasker blir til nye flasker og brukte bokser blir til nye bokser.

Derav, hvordan fungerer panteordningen?

Vi sørger for at all aluminium og plast blir resirkulert. Vårt mål er at alle flasker og bokser med pantemerke skal pantes og resirkuleres, og andelen øker hele tiden. Alle som produserer eller importerer drikkevarer kan melde seg inn i Infinitum og få sine bokser og flasker med i panteordningen. Hvem fant opp panteautomaten? Panteautomaten. I 1972 kom ingeniøren Tore Planke på ideen om å la fotoceller identifisere ulike flasketyper, og året etter tok han ut sitt første patent på en slik teknologi.

Deretter, hvor kan man pante mange flasker?

TOMRA, som er verdensledende innen panteautomater, har i dag lansert TOMRA R1. En panteautomat som lar deg helle over 100 flasker og bokser i maskinen på en gang, fremfor å pante en og en om gangen.

By Alurd Haigwood

Kan butikker nekte å ta imot pant? :: Kan Ikea ta med gammel sofa?
Nyttige lenker