Hjem > H > Hvordan Bli Kvitt Medansvar Lån?

Hvordan bli kvitt medansvar lån?

- Medlåntaker kan fjernes dersom du eller dere har høy nok inntekt og / eller lav nok gjeld, og sitter igjen med nok til å betjene lånet etter alle andre regninger og utgifter er betalt.

Les mer

Derav, hvordan se mine lån dnb?

Du finner informasjon om lånet ditt innlogget i nettbanken. Logg inn i nettbanken ved hjelp av lenken under. Her finner du informasjon om rente og andre vilkår. Trykk Vis betalingsplan, hvis du ønsker å se betalingsplanen din. Hvem kan stå som medlåntaker? Oftest er det nær familie eller en partner som står som medlåntaker, men det er mulig for andre å være det også. Men det følger mye ansvar, så det er naturlig at det tilfaller noen som er nære. Dersom man kjøper bolig sammen med partneren sin, vil man ofte ta hver sin del av lånet.

Man kan også spørre hvor mye mer kan man låne med medlåntaker?

Hovedregelen er for eksempel at du ikke kan låne mer enn 5 ganger brutto inntekt. Du må også kunne tåle en renteheving på 5 prosentpoeng. Videre må du stille med minimum 15% egenkapital. Derav, hvilke rettigheter har en medlåntaker? Begge parter er ansvarlige for at lånet blir betalt i henhold til avtalen, og medlåntaker vil være ansvarlig for hele lånet, helt til det er fullstendig nedbetalt. I motsetning kan kausjonisten velge å være ansvarlig for deler av lånet, og vil ikke bli stilt til ansvar før lånet misligholdes.

Hvordan overføre bolig ved samlivsbrudd?

Samboere må betale dokumentavgift ved overføring av fast eiendom fra den ene til den andre så lenge de er samboere. Ved samlivsbrudd er det fritak for overføring av felles bolig, under visse vilkår. Les vilkårene nøye for å sjekke om du har rett på fritak. Ta dette i betraktning, hvordan beholde bolig ved samlivsbrudd? Etter husstandsfellesskapsloven § 3 kan samboere som har bodd sammen i over to år, og har, har hatt eller venter barn sammen, ha rett til overtakelse av den andres bolig og innbo ved samlivsbrudd. Boligen må utelukkende eller hovedsakelig ha tjent som felles bolig. Et samlivsbrudd krever ofte mye tid, penger og energi.

Folk spør også hvordan dele bolig ved samlivsbrudd?

Selv om samboere i utgangspunktet juridisk sett har delt økonomi, forekommer det naturligvis ofte at de kjøper og eier bolig og andre verdier sammen. Slike eiendeler eier partene i fellesskap, såkalt «sameie». Ved samlivsbrudd skal verdiene som eies i sameie, fordeles etter de faktiske eierforholdene. Dessuten, kan pensjonister få boliglån? Et pensjonistlån - også kalt seniorlån - er i realiteten en spesiakform for rammelån som kun tilbys personer over fylte 60 år. På samme måte som ved et rammelån, får man en gunstig rente ved å stille sikkerhet for lånet i en bolig man eier, og disponerer pengene fritt og fleksibelt.

Ta dette i betraktning, er det mulig å få lån uten egenkapital?

Det er mulig å få lån til bolig uten å ha egenkapital. Banken har mulighet til å gjøre unntak om man f. eks. får startlån fra kommunen eller så kan banken innvilge topplån for unge.

By Andros Lazarre

Kan Ikea ta med gammel sofa? :: Kan man overta husbanklån?
Nyttige lenker