Hjem > H > Hvordan Vet Jeg At Jeg Har Krystallsyken?

Hvordan vet jeg at jeg har krystallsyken?

Plutselig kortvarig svimmelhet som varer mellom 10 til 20 sekunder. Svimmelheten oppleves ofte som at rommet eller en selv snurrer. Svimmelhet blir trigget av bevegelse som å snu seg i sengen eller hodebevegelser. Mange opplever kvalme, men oppkast er mindre vanlig.

Les mer

Hva er kronisk krystallsyke?

Krystallsyke - benign posisjonell vertigo. Krystallsyke er en tilstand med anfall av kraftig svimmelhet som utløses ved spesielle bevegelser av hodet. Ofte oppstår det når man snur seg i sengen, eller når man setter seg opp i sengen. Du kan også spørre kan man forebygge krystallsyke? Det er ikke mulig å forebygge nye anfall av krystallsyke, men det er under normale omstendigheter heller ikke mulig å provosere frem krystallsyke på en frisk person med vilje. Så det viktigste rådet til en som har blitt kvitt krystallsyke, er å slutte å ta hensyn og raskest mulig leve normalt igjen.

Og et annet spørsmål, kan kiropraktor behandle krystallsyke?

Krystallsyke utredes og behandles veldig effektivt av våre kiropraktorer. Årsaker til krystallsyke og svimmelhet: De fleste årsakene til svimmelhet er heldigvis ufarlige og lar seg enkelt behandle. Hvordan finne ut om man har virus på balansenerven? Virus på balansenerven kjennetegnes av:

  1. et kraftig og plutselig anfall av karusellsvimmelhet som varer i over et døgn.
  2. ustøhet.
  3. kvalme og brekninger.

Er krystallsyke et virus?

Sykdommen antas å være forårsaket av aktivering av det samme viruset som gir forkjølelsessår (herpes simplex-virus). Sykdommen er ufarlig og forbigående, men symptomene er ofte svært ubehagelige i begynnelsen. Hvor lenge har man virus på balansenerven? Sykdommen er helt ufarlig, og går over av seg selv. De første dagene kan det være aktuelt å behandle med kvalmestillende medisiner. Dersom det er svært kraftige plager, hender det også at man gir en kort kur med kortison tabletter (Prednisolon) for å dempe betennelsen i nerven. Kuren varer i 10 dager.

Man kan også spørre hvem kan diagnostisere krystallsyke?

Undersøkelsen kan utføres av fastlege eller spesialist. Noen fysioterapeuter og kiropraktorer har også trening i å undersøke pasienter for krystallsyke. Undersøkelsene krever ikke noe spesialutstyr og kan utføres på en vanlig undersøkelsesbenk, i en undersøkelsesstol eller i seng. Kan man kjøre bil med virus på balansenerven? Dersom du er innlagt på sykehuset kommer du tilbake til avdelingen. Ellers kan du reise rett hjem når du er ferdig. Har du fått beroligende medikamenter bør du ikke kjøre bil selv. MR-bildene blir beskrevet av en radiolog og svaret sendes henvisende lege.

Når bør man kontakte lege ved svimmelhet?

Plutselig oppstått vertigo bør som regel alltid medføre legekontakt, og lege bør alltid oppsøkes dersom svimmelheten har medført besvimelse (synkope).

By Ingmar

Hva må til for å få kjøreseddel? :: Kan jeg gå på jobb med krystallsyken?
Nyttige lenker