Hjem > H > Hvem Kan Få Tilgang Til Folkeregisteret?

Hvem kan få tilgang til Folkeregisteret?

Både privatpersoner, private virksomheter og offentlige virksomheter kan søke om å få opplysninger fra Folkeregisteret. Hvis du skal bruke opplysningene til forskning eller som privatperson, er fremgangsmåten litt annerledes: Utlevering til privatpersoner.

Les mer

Derav, hva koster det å melde flytting?

Adresseendring er helt gratis. Posten sørger for å ettersende posten til den nye adressen din i to måneder uten at det koster noe. Trenger du ettersending i en lengre periode, kan du betale litt ekstra for det når du bestiller. Ved innlogging på adressesiden må vi først sjekke at du er riktig person. Hvordan omadressere Posten? Så enkelt er det:

  1. Bruk BankID, eller en av de andre mulighetene som kommer opp, og logg inn.
  2. Registrer hvor posten skal sendes, hvem i husstanden bestillingen gjelder for og hvor lenge posten skal ettersendes.
  3. Betal med Visa eller Mastercard.

Er det gratis å melde flytting?

Når du flytter er det viktig at du husker på å sende flyttemelding. En flyttemelding til Folkeregisteret er gratis og innebærer at det offentlige får informasjon at du har fått ny bostedsadresse. Tilsvarende, kan man ha co adresse? Du kan legge til eller endre postadresse og c/o hvis du ønsker at posten fra det offentlige skal sendes til en annen adresse enn til den folkeregistrerte adressen din. Dette gjelder også om du bor i utlandet. Du kan ikke ringe oss for å endre postadresse.

Du kan også spørre når bør man bytte adresse?

Vanligvis må du melde flytting til Folkeregisteret innen åtte dager etter at du har flyttet, men som student kan du selv velge om du ønsker å endre Folkeregistret adresse. Kan man bo hver for seg når man er gift? Reglene tilsier at et ektepar bare kan bo hver for seg hvis de ikke deler et felles hjem. Det har de bare hvis de besøker hverandre sjeldnere enn hver tredje måned, ifølge skatteetaten.

Kan en ektefelle melde flytting?

På Skatteetaten sine nettsider kan du melde flytting til både Folkeregisteret og Posten samtidig. Dersom du skal flytte med hele familien, kan du melde dette inn samtidig. Familie regnes som ektefeller, partnere, samboere med felles barn eller andre barn du har et forelderansvar for. Hvilke regler i ekteskapsloven gjelder ved inngåelse av ekteskap? Ekteskapsloven har regler om hvem som kan gifte seg og hvordan man blir skilt. Loven har også regler om det økonomiske forholdet under ekteskapet og ved ekteskapets opphør. To som vil gifte seg kan være av samme kjønn, men de kan ikke være i nær slekt og heller ikke gift fra før, se nærmere om vilkårene i kapittel I.

Så, hvor lang tid tar det å få fødselsattest?

Som hovedregel kan du få fødselsattest hvis du er født i Norge. Er du født i utlandet må du kontakte myndighetene i det landet du er født. Adopterte som er født i utlandet kan få fødselsattest i de fleste tilfeller.

By Nari Stockon

Hvordan bytte til personlig konto Instagram? :: Hvordan endre bostedsadresse?
Nyttige lenker