Hjem > H > Hvordan Referere Til Snl Som Kilde?

Hvordan referere til SNL som kilde?

Dersom du gjengir artikkelen eller deler av artikkelen på en nettside skal navngivelsen være en lenke til artikkelen på snl.no. Navnet til forfatteren og og Store norske leksikon skal være godt synlig. Lenkene er en viktig del av navngivingen og skal også publiseres dersom teksten skal trykkes på papir.

Les mer

Også, kan man bruke store norske leksikon som kilde?

Store norske leksikon er en gratis og åpen kunnskapskilde for offentligheten. Leksikonet er skrevet av fagfolk, innholdet er vitenskapelig fundert, og skal dekke all forskningsbasert kunnskap. Kan man bruke SNL på eksamen? Artikkelstart. Utdanningsdirektoratet har åpnet for at elever kan bruke bl. a. Store norske leksikon som hjelpemiddel under eksamen.

Hvordan referere til Leksikon?

Artikkel i oppslagsverk: leksikon, ordbok o.l.

  1. Format trykt: Artikkelens forfatter(e). ( publiseringstidspunkt). Artikkelens tittel: Undertittel.
  2. Format online (med sist oppdatert dato): Artikkelens forfatter(e). ( år, dato).
  3. Format online (uten sist oppdatert dato): Artikkelens forfatter(e). ( publiseringstidspunkt).
Hvordan oppgi kilder i en tekst? Referanser i teksten. I teksten plasserer du referansene dine i parenteser, med etternavn på forfatteren(e), årstall og eventuelt sidetall, slik: (Fangen 2010: 72). Forfatteren er her Fangen, årstallet 2010 er det årstallet denne utgaven av boka ble gitt ut, og sidetallet referansen viser til er 72.

Du kan også spørre hvordan kildehenvisning?

Det skal stå i parentes, i rekkefølge: forfatter, årstall og evt sidetall, og skal atskilles med komma. Ved direkte sitat skal du alltid oppgi forfatter, år og sidetall i teksten. I tillegg skal dette oppgis i en referanseliste. Hvordan skrive Store norske leksikon som kilde? I LITTERATURLISTA NÅR KJELDA IKKJE HAR FORFATTAR:

Henriksen (Red.), Store norske leksikon (3. utg., bd. 13, s. 132-133).

Hvordan skrive kilde fra Store norske leksikon?

I Store norske leksikon skal alle artikler være signerte med forfatternavn. Alle bidragsytere må skrive under fullt navn, og artiklene har en historikk som viser hvem som har bidratt med hva. Man kan også spørre hva er en trykt kilde? Trykt litteratur som kilde. Seksjonen som gjerne omtales som litteratur inneholder en litteraturliste for hele artikkelen. Som oftest brukes det i artikler på Wikipedia en samlet liste og så henvises det til spesielle verk ved behov. Slike henvisninger kan skje i den løpende teksten eller via fotnoter.

Så, hvilke kilder kan man bruke på eksamen?

Når du som student arbeider med en skriftlig hjemmeoppgave, må du skaffe deg innsikt og kunnskap fra ulike kilder. Pensumlitteraturen vil ofte være et sentralt kildegrunnlag, men det kan også være aktuelt å nytte annen faglitteratur og andre kildetyper, som f. eks. informative brosjyrer og billedmateriale.

By Johiah

Hvordan referere til egne oppgaver? :: Hvordan dele Philips hue?
Nyttige lenker