Hjem > K > Kan Man Gå Videregående I Utlandet?

Kan man gå videregående i utlandet?

Du kan ta et år av videregående i utlandet gjennom en utvekslingsorganisasjon. For å få støtte fra Lånekassen, må du reise gjennom en utvekslingsorganisasjon som er godkjent av Diku. Året i utlandet må også forhåndsgodkjennes av skolen din.

Les mer

Hvor mye kan jeg få i stipend?

Hvor mye får man per semester? Studenter får utbetalt 110 200 kroner i basisstøtte for undervisningsåret 2019–2020 med fullt lån og stipend – 55 100 kroner per semester. Den første utbetalingen er størst, 22 040 kroner, slik at du har penger til bøker, depositum og alt annet som må til. Angående dette, hvor mye får man i studielån hver måned? Den månedlige summen for fullt lån og stipend ligger på 8615 kr i 2021. I august og januar er beløpet høyere enn resten av året med omtrent 20 000 kr for studenter ved offentlig skole og omtrent 55 000 kr for studenter ved privatskole.

Følgelig, hvor mye er maksimalt lån og stipend?

Hvis du låner maksimalt av det du kan få i Lånekassen, kan du få 116.369 kroner i 2018/2019 i basisstøtte. Av dette kan 40 prosent bli omgjort til stipend, som blir 46.457 kroner. Låneandelen blir da 69.821 kroner. I tillegg kan du låne til skolepenger. Dessuten, er det billigere å studere i utlandet? Det er 200.000 kroner mer enn ved tilsvarende utdanning i Norge. Forskjellen er skolepengene. Over 130.000 nordmenn sparer i fond her: Hvert skoleår i Storbritannia og Australia koster gjerne 100.000 kroner.

Følgelig, hvorfor er det bra å studere i utlandet?

Fordelene med å studere i utlandet er mange. Personlig vekst og faglig utvikling er noen, men også reiselyst og drømmen om å oppleve et fremmed land er viktige grunner til at stadig flere tar utdannelsen sin utenfor Norges grenser. Kan jeg studere i Sverige? Offentlig utdanning i Sverige er gratis for norske statsborgere. Nordmenn blir fort vant til å studere på svensk, men verdt å merke seg er at ikke alle skoler tillater studenter å skrive på norsk på innleveringer og eksamener. Det finnes noen studiemuligheter på engelsk, spesielt innen økonomi og administrasjon.

Hvordan er utdanningen i Tyskland?

Det er mulig å ta hele utdanningen i Tyskland, både bachelorgrad, mastergrad og doktorgrad. Utdanningssystemet er nokså likt det norske, men det er også noen forskjeller i gradsstruktur det kan være viktig å sette seg inn i. Utdanning som er godkjent i Tyskland, godkjennes også i Norge. Hvor kan jeg studere kriminologi?

TittelStudienivåLærested
KriminologiÅrsenhet og kortereUniversitetet i Oslo
KriminologiBachelor og høgskolekandidatUniversitetet i Oslo
KriminologiMaster og høyereUniversitetet i Oslo

Også, er utveksling gratis?

Utveksling gjennom en avtale din norske VGS har inngått har ofte en liten egenandel, eller kan være uten ekstra kostnader for eleven. Hvis du reiser gjennom en godkjent utvekslingsorganisasjon er det mer fleksibelt, fordi disse ofte har samarbeid med mange forskjellige skoler i forskjellige områder.

By Sedgewick

Hvor kan jeg swappe? :: Hvordan slette midlertidige filer?
Nyttige lenker