Hjem > S > Skal Det Være Mellomrom Mellom Tall Og Prosent?

Skal det være mellomrom mellom tall og prosent?

Når man først bruker prosenttegn, må man skrive tallet med siffer, ikke bokstaver. Det skal være mellomrom mellom tall og prosenttegn. Et praktisk råd til slutt: For å unngå at tallet og tegnet havner på hver sin linje, kan man bruke «fast mellomrom» ved inntasting.

Les mer

Hvordan skrive prosent i tekst?

I løpende tekst anbefaler det norske Språkrådet å skrive ut ordet prosent i stedet for å bruke prosenttegnet. Skal man bruke prosenttegn, for eksempel i tabeller, er det anbefalt å ha et helt mellomrom mellom tallet og prosenttegnet. Hvordan skrive promille? Promille betyr tusendel og skrives ‰. Promille brukes til å måle konsentrasjoner og vektenheter.

Og et annet spørsmål, er det punktum etter tall?

Når ordenstall skrives med tall, skal det være punktum etter tallet. Pass på at du ikke glemmer mellomrommet etter punktumet! Skal man ha punktum etter forkortelse? Det skal ikke være punktum ved forbokstavord (initialord) og ved forkortelser for mål, vekt, mynt, grunnstoff og bøkene i Bibelen.

Ta dette i betraktning, hvor mange prosent av et tall?

Hva er % av ? For å finne prosentandelen/prosentendringen må du ta prosenten (%), gange med det hele tallet, og dele summen på 100. Ta dette i betraktning, hvordan skrive 100%? Tegnene % og o/oo skal ikke brukes sammen med avledningsendelser eller i sammensetninger. Altså ikke 100 %-ig, men hundreprosentig eller 100-prosentig; ikke volum-% og o/oo-kontroll, men volumprosent og promillekontroll.

Så, hva er en prosent?

Prosent er det samme som en hundredel. Symbolet for prosent er %. Det er vanlig å angi for eksempel skatt, renter og valgresultater i prosent. Hundre prosent, altså 100 %, er det samme som totalen, for eksempel hele summen, hele beløpet eller alle velgerne. Så, hvor kommer ordet prosent fra? Ordet prosent kommer fra språket latin. Pro (eller per) betyr "for hver". Centum betyr hundre.

Deretter, hvor mye er 1% i promille?

Promille betyr tusendel eller per tusen. Én promille er altså én tusendel av en gitt mengde. Eksempelvis vil én promille av 1 000 være 1, én promille av 10 000 være 10 osv. Promille er en tiendedel av prosent og blir representert ved tegnet ‰.

By Hyacinthia Pascucci

Hvordan regne 1 promille? :: Er dialekter truet?
Nyttige lenker